Dit bos van 1000 lampen verandert van kleur als je er doorheen loopt

26 september 2016
408

De Maison & Objet, dé design- en interieurbeurs in Parijs had weer een prachtige tentoonstelling. Vooral de installatie van licht ‘Forest of Resonating Lamps – One Stroke’ van het in Tokio gevestigde kunstcollectief teamLab was sprookjesachtig mooi. TeamLab ontwikkelt digitale kunst met als doel het creëren van nieuwe relaties tussen mensen. 

In hun 'Forest of Resonating Lamps' doen ze dat met een zee van verticale draden die reageren op bewegingen van de bezoekers. Het bos lijkt oneindig door gebruik van licht, lampen en - veel - spiegels.

De lampen die in de ruimte hangen zijn speciaal ontworpen Muranoglas en pulseren in verschillende kleuren terwijl bezoekers erdoor heen wandelen. Op het moment dat er iemand anders jouw kant op komt, veranderen de kleuren van da lampen om je heen volgens een wiskundige formule. Zo word je je op een nieuwe manier bewust van andere personen in de ruimte.

 

Zelf een keer door het bos van licht wandelen? Volgend jaar is Maison&Objet weer geopend van 20 tot 24 januari.

teamlab-2

teamlab-1

teamlab-4

teamlab-5

teamlab-6

teamlab-8

teamlab-13

teamlab-9

[hr]

Via: The Creators Project 

Lees ook:  Henn Kim: illustraties met gewrongen gevoelens

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down