Een leeuw van bloesem en mos

881 VIEWS
Een leeuw van bloesem en mos

Bridget Beth Collins speurt in de natuur naar haar materialen om kunstwerken mee te maken. “Ik houd ervan om op avontuur te gaan in de bossen, bij de watervallen en de grijze, droge velden van de noord-west Pacific. Ik zoek bijna al mijn materiaal in bosjes, weilanden en bossen in mijn buurt. Zelf heb ik in de stad een kleine tuin en mijn moeder heeft een grote, woeste ‘geheime’ tuin vol met Engelse rozen.” Al haar natuurvondsten combineert ze in prachtige voorstellingen van dieren en landschappen. Bloemen, bladeren, zaden en mos: alles krijgt een nieuwe functie in de kunstwerken van Collins. Voor haar is het een ode aan de natuurlijke schoonheid die overal om ons heen te vinden is.

collins natuurcollage2 collins natuurcollage7 collins natuurcollage6 collins natuurcollage5 collins natuurcollage4 collins natuurcollage9 collins natuurcollage8 collins natuurcollage10 collins natuurcollage11 collins natuurcollage

Meer werk van Bridget Beth Collins vindt u hier.


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

 

MEER INSPIRATIE

Boeketten van versteende bloemen
Dit huis heeft prachtige tapijten en gordijnen van echte bloemen
Deze vrouw plant wilde tuinen van tulpen in het Nederlandse landschap
Kunstenares maakt levensgrote installaties van geborduurde bloemen

One thought on “Een leeuw van bloesem en mos


Comments are closed.