Een kunstwerk gemaakt door 60.000 bijen

1480 VIEWS
Een kunstwerk gemaakt door 60.000 bijen

Designer Tomáš Gabzdil Libertíny en de Nederlandse bijenhouder Johan Beckers creëerden, samen met de 60.000 bijen van Beckers, deze reuzentheepot van bijenwas. “De epische, drijvende kracht van de natuur die altijd vooruitgaat heeft me altijd al verwonderd”, zegt Libertíny.

“Met dit ‘made by bees’ project konden we van deze kracht gebruik maken. De naam van het kunstwerk, A thousand years, verwijst niet alleen naar de briljante eigenschappen van het materiaal – bijenwas kan letterlijk 1000 jaar goed blijven – maar ook naar de schaal van menselijk leven in de ogenschijnlijke oneindigheid van het universum.”

A thousand years | Paradijsvogels Magazine

Om de theepot te maken, maakte Libertíny een metalen steigerconstructie die als bijenkorf diende voordat de natuur de vorm overnam. In samenwerking met de bijenhouder zorgde hij ervoor dat de bijen het werk konden doen waar ze goed in zijn door de juiste omstandigheden voor ze te creëren en ze in een omgeving te plaatsen waar voldoende voedsel was.

Op de website legt hij ook expliciet uit dat er voor de bijen geen onnatuurlijke processen zijn gebruikt. De bijenhouder heeft de kolonie intact gehouden, en er zijn geen bijen doodgegaan anders dan vanwege natuurlijke redenen (bijen leven zo’n 42 dagen).

Bekijk hieronder het filmpje:

Lees ook:  Schalen van doorzichtige bladeren

A thousand years | Paradijsvogels Magazine A thousand years | Paradijsvogels Magazine

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Blauwe bijen
De honingjagers van de Himalaya
9 tips om je buitenruimte bij- en hommelvriendelijk te maken
Met deze unieke korven kun je bijen tegelijkertijd bewonderen én helpen

One thought on “Een kunstwerk gemaakt door 60.000 bijen

  1. ik zit er al een tijdje op te broeden hoe ik met hulp van bijen een kunstwerk kan maken. Zie nu dit voorbij komen maar zie nog niet hoe het g maakt is. En hoe ik mijn (heel andere) plan kan realiseren. Maar heb wel iets om mee verder te zoeken.


Comments are closed.