Een kunstwerk gemaakt door 60.000 bijen

13 april 2015
390

Designer Tomáš Gabzdil Libertíny en de Nederlandse bijenhouder Johan Beckers creëerden, samen met de 60.000 bijen van Beckers, deze reuzentheepot van bijenwas. "De epische, drijvende kracht van de natuur die altijd vooruitgaat heeft me altijd al verwonderd", zegt Libertíny.
"Met dit 'made by bees' project konden we van deze kracht gebruik maken. De naam van het kunstwerk, A thousand years, verwijst niet alleen naar de briljante eigenschappen van het materiaal - bijenwas kan letterlijk 1000 jaar goed blijven - maar ook naar de schaal van menselijk leven in de ogenschijnlijke oneindigheid van het universum."
A thousand years | Paradijsvogels Magazine
Om de theepot te maken, maakte Libertíny een metalen steigerconstructie die als bijenkorf diende voordat de natuur de vorm overnam. In samenwerking met de bijenhouder zorgde hij ervoor dat de bijen het werk konden doen waar ze goed in zijn door de juiste omstandigheden voor ze te creëren en ze in een omgeving te plaatsen waar voldoende voedsel was.
Op de website legt hij ook expliciet uit dat er voor de bijen geen onnatuurlijke processen zijn gebruikt. De bijenhouder heeft de kolonie intact gehouden, en er zijn geen bijen doodgegaan anders dan vanwege natuurlijke redenen (bijen leven zo'n 42 dagen).
Bekijk hieronder het filmpje:

A thousand years | Paradijsvogels Magazine A thousand years | Paradijsvogels Magazine
 

Lees ook:  Israëlische kunstenares maakt vazen van oude encyclopedieën

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down