6 Tips voor een knusse gamekamer in huis

13 oktober 2023
54
gamekamer

Heb je een lege slaapkamer in huis en heeft deze slaapkamer eigenlijk nog geen bestemming? Tover deze ruimte dan om tot een heuse gameroom. Als je regelmatig een spelletje speelt op de televisie of de computer, ga je zeker blij worden van deze ruimte. Zo hoef je jouw gezinsleden ook niet te storen met jouw fanatieke gamegedrag. Hieronder geven we je een aantal tips hoe je een gamekamer kunt inrichten.

Tip 1: Koop een comfortabele stoel

Je bent meestal zittend aan het gamen. En wanneer je zit te gamen, houd je dan een ergonomische zithouding aan? Een ergonomische houding is namelijk wel van degelijk belang: onderuit gezakt zitten is niet zozeer goed voor je lichaam. Bij het inrichten van een gamekamer is het dus belangrijk om te investeren in een comfortabele stoel waarbij je in een ergonomische houding kunt gamen. Denk bijvoorbeeld aan een fijne gamestoel. Game je regelmatig met vrienden? Zorg er dan ook voor dat zij op een fijne plek kunnen zitten.

Tip 2: En een groot bureau voor al je game-uitrusting

Speel je vaak een game waarbij je alleen maar een computer en een toetsenbord nodig hebt, of heb je voor jouw game allerlei uitrusting nodig zoals een stuur, een extra scherm of misschien zelfs een racestoel? Al deze spullen moeten natuurlijk ook op een geordende manier worden gestald in jouw toekomstige gamekamer.

Schaf daarom een groot bureau aan waar je al jouw game-uitrusting op kwijt kunt. Zorg er natuurlijk ook voor dat je aan het bureau een ergonomische houding kunt nemen. Je kunt ook kiezen voor een zit-stabureau, waarbij je ook zo nu en dan staand kunt gamen. Hier zal jouw lichaam namelijk wel blij van worden! Ben jij meer een bordspel gamer? Lees dan dit artikel over de verschillen tussen online games en bordspellen.

gamekamer

Tip 3: Kleed de gamekamer gezellig aan

Een gamekamer is natuurlijk geen gamekamer als de ruimte niet volledig wordt aangepakt. Als er alleen een bureau staat met een stoeltje, is het niet heel uitnodigend om daar de avond door te brengen. Kleed daarom de ruimte gezellig aan en zorg ervoor dat jij je er op je gemak voelt. Geef alle muren bijvoorbeeld een warme kleur en hang hier er daar wat leuke posters op. Ook kun je een finishing touch aan de ruimte geven door wat accessoires neer te zetten.

Lees ook:  Dit zijn de woontrends van dit moment

Tip 4: Denk aan verlichting

De gamekamer is gezellig ingericht: check. Nu is het de tijd om aandacht te schenken aan verlichting in de ruimte. Je wil natuurlijk niet in het donker zitten gamen, maar te veel verlichting is ook weer niet fijn. Zo is gamen met een felle tl-balk op je gericht natuurlijk een no go. Wel kun je denken aan sfeerverlichting.

Denk bijvoorbeeld aan een plafondlamp, een tafellamp en een vloerlamp in de ruimte. Zo heb je drie soorten verlichting die je afhankelijk van elkaar kunt bedienen. Je kunt er eventueel nog voor kiezen om te werken met dimmers, zodat je het licht feller en minder fel kunt maken. Ook een leuke lamp om in de gamekamer te hebben, is de zoutlamp!

Tip 5: Gordijnen
Gordijnen zijn niet alleen praktisch om het natuurlijke licht van buiten te dempen, het zijn ook echte sfeermakers. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor verduisterende overgordijnen, maar je kunt ook denken aan jaloezieën of vouwgordijnen. Het is maar net welke sfeer jij wil uitstralen.

Tip 6: Kabels wegwerken

In je gamekamer heb je waarschijnlijk veel apparatuur staan, met allerlei kabels. Het is prettig voor jezelf wanneer de gamekamer netjes oogt. Een tip is daarom om de kabels weg te werken door bijvoorbeeld kabelgootjes te gebruiken.

Wanneer verder alle puntjes op de i zijn gezet, kan het gamen beginnen. Zo kun je bijvoorbeeld op de computer gokken met iDEAL - houd er wel rekening mee dat je kiest voor een online casino met een licentie, maar je kunt natuurlijk ook een andere videogame opstarten.

Lees ook:  Hoe kan jij jouw huis beveiligen?

Heb jij nu een lege kamer in je huis, maar ben jij geen gamer? Lees dan hier een paar andere mogelijkheden!

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben online marketeer bij het geweldige marketingbureau Web Wings. Na mijn stage bij het bedrijf succesvol te hebben afgerond, ben ik enorm trots dat ik er nu full time mag werken en dan ook nog eens mag schrijven voor Paradijsvogels Magazine! Ik ben dol op edelstenen, tarot leggen en het leren over verschillende spirituele stromingen. Daarnaast kan ik uren kijken naar tv shows of spelen op mijn Nintendo Switch. Ik hoop dat het lezen van mijn artikelen jullie net zo veel inspireert als het was om te schrijven!

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down