Een kathedraal van licht in de botanische tuin

17 juni 2016
232

Ieder jaar wordt in Sydney, de oudste en grootste stad van Australië, het Vivid Sydney Festival gehouden, oftewel ‘Levendig Sydney Festival’, waar creativiteit centraal staat en technologie, kunst en commercie samenkomen. Tijdens het drieëntwintig dagen durende festival worden er presentaties gehouden over bijvoorbeeld de rol van technologie op creativiteit en vice versa, spelen er door de hele stad heen spraakmakende internationale en nationale bands, en wordt de hele stad omgetoverd tot een sprookjesstad vol met prachtige beelden van ‘lichtkunst’ en grote lichtprojecties.

Dit jaar valt het festival samen met het 200-jarige jubileum van de Koninklijke Botanische Tuin. Daarom wordt die dit jaar ook mooi verlicht wat tot betoverende beelden leidt van driedimensionale bomen, een ‘kathedraal van licht’ met uitzicht op het beroemde Opera House, en grasvelden die op een zee van lichtjes lijken. Hieronder geven we een impressie van dit lichtspektakel.

De botanische tuin vol licht

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

En zo ziet de rest van Sydney eruit

vivid Sydney

vivid Sydney

vivid Sydney

vivid Sydney

vivid Sydney

vivid Sydney

vivid Sydney

vivid Sydney

vivid Sydney

Lees ook:  Slapen in een Zeeuwse puntschuur op het mooie eiland Tholen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings