Een ingenieuze samenwerking met Moeder Natuur

9 mei 2015
194

'Wat een omweg', dacht de van origine Britse tuinman Gavin Munro. 'We kweken bomen, om ze vervolgens te kappen en daarna nog te bewerken tot meubels.' Geïnspireerd door de Bonsaiboom in de tuin van zijn moeder - deze lijkt volgens hem op een troon - ontwikkelde hij een milieuvriendelijke methode om meubels als geheel te laten groeien.
Munro plant jonge bomen waarvan hij de takken door speciaal ontworpen mallen leidt. De takken buigen en groeien op zo'n manier dat ze sterkere verbindingen vormen dan wanneer je 2 separate onderdelen voor een stoel of tafel verbindt met bouten, moeren of andere ontwerpconstructies.
Samen met zijn vrouw experimenteert Munro met verschillende houtsoorten: eikenhout, es, esdoorn en wilde appel passeerden reeds de revue, en ze staan nog maar aan het begin van hun avontuur. Het is ook niet zo dat, wanneer de takken eenmaal op weg zijn geholpen in de mal, ze achterover kunnen zitten en wachten tot de stoel 'af' is. "Deze techniek vraagt continue en liefdevolle aandacht in de vorm van snoeien, enten en hakken. We maken slechts zo'n 50 stukken per jaar, maar voor elke 100 bomen zijn er 1000 takken waar je voor moet zorgen en 10.000 uitlopers die je op het juiste moment moet snoeien."
Op dit moment zijn er 40 prototypes klaar, in 2016 hoopt Munro de eerste echte oogst van stoelen, tafels en lampenkappen te kunnen voltooien. Het duurt tussen de 4 en 8 jaar voordat een stuk helemaal klaar is, maar voor zo'n bijzonder item lijkt dat wel het wachten waard.
Een ingenieuze samenwerking met Moeder Natuur! Hier kunt u meer informatie vinden over het project.
gavin munro8 Deze meubels groeien vanzelf | Paradijsvogels Magazine Deze meubels groeien vanzelf | Paradijsvogels Magazine
Deze meubels groeien vanzelf | Paradijsvogels Magazine Deze meubels groeien vanzelf | Paradijsvogels Magazine Deze meubels groeien vanzelf | Paradijsvogels Magazine
Deze meubels groeien vanzelf | Paradijsvogels Magazine Deze meubels groeien vanzelf | Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Slapen in een Finse Kota aan de oever van de Maas

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings