Een huisje in de tuin. Wordt het een tuinhuis, blokhut of tiny house?

11 september 2019
1743

Als je de eigenaar bent van een ruime tuin is het vaak ook gewenst om een een tuinhuis te plaatsen. Altijd handig als je meer ruimte nodig hebt om (tuin)spullen op te bergen, een extra logeerkamer te maken, fietsen te stallen of om misschien zelfs als wellness in te richten. Al met al kan een tuinhuis het woongenot flink verhogen.

Type tuinhuis

Er zijn erg veel soorten tuinhuizen en het ligt er een beetje aan waarvoor jij hem wilt gebruiken. Voor wat tuinspullen of een fiets kan je voor een eenvoudig model gaan zonder isolatie. Wil je erin kunnen slapen, werken of hem als wellness gebruiken? Dan is het aan te raden om voor een wat steviger model met isolatie te gaan, met veel glas of misschien zelfs voor een tiny house. En wat dacht je van een blokhut kopen? Stevig en erg leuk om te zien!

Half open

Daarnaast kan je een half open tuinhuis nemen waarbij je gezellig buiten kan zitten. Door een heater te installeren kan je van vroeg in de lente tot laat in de herfst heerlijk buiten zitten. Kleed het aan met gezellige lampen en je hebt een fantastische plek om van de buitenlucht te genieten.

Verschillende materiaalcombinaties

Naast hout kan je tegenwoordig ook prachtige tuinhuizen kopen van bijvoorbeeld glas en staal of kunststof. Ook kan je er een mooie schuifpui inzetten voor het gevoel van een klein huis, maar dan ga je al in de richting van een tiny house.

Tuinhuis, blokhut of toch een tiny house?

Zoals gezegd heb je de keuze uit een tuinhuis, blokhut of zelfs een tiny house. Dit lijkt in de basis allemaal hetzelfde soort gebouw, maar er zijn wel een aantal verschillen. Dit zit hem in onder andere het ontwerp en de constructie. Een blokhut wordt gebouwd volgens het houtstapelbouw-systeem waarbij de kenmerkende overlappende hoeken ontstaan. Bij tuinhuizen zijn er uiteraard verschillende bouwsystemen mogelijk met een diversiteit aan materiaalcombinaties. Deze beide gebouwen zijn vooral bedoeld om spullen in op te slaan. Een tiny house is echt bedoelt als leefruimte, handig voor bijvoorbeeld gasten die komen overnachten. Over tiny houses hebben we al vaker geschreven. Misschien is dat ook wel wat voor jou?

Bron afbeeldingen: Pinterest, Pinterest en Pinterest

Lees ook:  Een tuin komt niet uit de grond door 'O, wat mooi!' te zingen en in de schaduw te zitten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down