Een huisje in de tuin. Wordt het een tuinhuis, blokhut of tiny house?

41 VIEWS
Een huisje in de tuin. Wordt het een tuinhuis, blokhut of tiny house?

Als je de eigenaar bent van een ruime tuin is het vaak ook gewenst om een een tuinhuis te plaatsen. Altijd handig als je meer ruimte nodig hebt om (tuin)spullen op te bergen, een extra logeerkamer te maken, fietsen te stallen of om misschien zelfs als wellness in te richten. Al met al kan een tuinhuis het woongenot flink verhogen.

Type tuinhuis

Er zijn erg veel soorten tuinhuizen en het ligt er een beetje aan waarvoor jij hem wilt gebruiken. Voor wat tuinspullen of een fiets kan je voor een eenvoudig model gaan zonder isolatie. Wil je erin kunnen slapen, werken of hem als wellness gebruiken? Dan is het aan te raden om voor een wat steviger model met isolatie te gaan, met veel glas of misschien zelfs voor een tiny house. En wat dacht je van een blokhut kopen? Stevig en erg leuk om te zien!

Half open

Daarnaast kan je een half open tuinhuis nemen waarbij je gezellig buiten kan zitten. Door een heater te installeren kan je van vroeg in de lente tot laat in de herfst heerlijk buiten zitten. Kleed het aan met gezellige lampen en je hebt een fantastische plek om van de buitenlucht te genieten.

Lees ook:  Deze flessentuin is al 57 jaar oud en leeft alleen op zonlicht

Verschillende materiaalcombinaties

Naast hout kan je tegenwoordig ook prachtige tuinhuizen kopen van bijvoorbeeld glas en staal of kunststof. Ook kan je er een mooie schuifpui inzetten voor het gevoel van een klein huis, maar dan ga je al in de richting van een tiny house.

Tuinhuis, blokhut of toch een tiny house?

Zoals gezegd heb je de keuze uit een tuinhuis, blokhut of zelfs een tiny house. Dit lijkt in de basis allemaal hetzelfde soort gebouw, maar er zijn wel een aantal verschillen. Dit zit hem in onder andere het ontwerp en de constructie. Een blokhut wordt gebouwd volgens het houtstapelbouw-systeem waarbij de kenmerkende overlappende hoeken ontstaan. Bij tuinhuizen zijn er uiteraard verschillende bouwsystemen mogelijk met een diversiteit aan materiaalcombinaties. Deze beide gebouwen zijn vooral bedoeld om spullen in op te slaan. Een tiny house is echt bedoelt als leefruimte, handig voor bijvoorbeeld gasten die komen overnachten. Over tiny houses hebben we al vaker geschreven. Misschien is dat ook wel wat voor jou?

Bron afbeeldingen: Pinterest, Pinterest en Pinterest

MEER INSPIRATIE

In deze 5 zelfoogsttuinen doe je boodschappen op het land
5 Tuin ideeën om jouw tuin direct een upgrade te geven
5 originele (en makkelijke) ideeën voor een zomerse tuin
Weet je jezelf geen raad met je tuin of balkon? Met deze tips kom je een heel eind