Red Ellis Island: een hoopvolle expositie

15 maart 2015
191

Ellis Island, een klein eiland in de Hudson rivier naast New York, wordt jaarlijks bezocht door vele toeristen. Na een bezoekje aan het immigratiemuseum en een bewonderende blik op de skyline van New York én natuurlijk het Vrijheidsbeeld stappen zij tevreden weer op de ferry naar het vasteland.
Ellis Island is echter ook de plek (en het immigratiemuseum herinnert daaraan) waar tussen 1892 en 1954 niet minder dan 12 miljoen immigranten Amerika binnenkwamen na een lange en hoopvolle reis. Ellis Island staat symbool voor de 'American dream', en vormt ligt de oorsprong van de grote culturele diversiteit Amerika en met name New York.
Nog steeds is 36% van de 8 miljoen inwoners van New York geboren buiten de Verenigde Staten, en worden in de stad 170 (!) verschillende talen gesproken. De Joodse gemeenschap in New York is met 1 miljoen Joden de grootste ter wereld (groter dan in Tel Aviv) en bijna een kwart van alle Indiase Amerikanen woont in New York.
Het zuiden van het eiland is echter nooit gerestaureerd en behoorlijk in verval geraakt. De stichting Save Ellis Island vindt dat deze belangrijke historische plek opgeknapt moet worden, en zij krijgen daarbij de artistieke steun van fotograaf JR.
Op zijn eigen bijzondere wijze bracht hij de vervallen gebouwen weer tot leven. Foto's van oorspronkelijke immigranten sieren de muren en ramen en maken de stille hoop bijna voelbaar. Met de kaartverkoop voor deze expositie (die de hard hat tour wordt genoemd) zamelt de stichting geld in voor het opknappen van het zuidelijke deel van Ellis Island. Een bijzondere serie op een bijzondere plek.
Ellis Island 1 Ellis Island 2 Ellis Island 3 Ellis Island 4 Ellis Island 5 Ellis Island 6 Ellis Island 7 Ellis Island 8 Ellis Island 9 Ellis Island 10 Ellis Island 11 Ellis Island 12 Ellis Island 13 Ellis Island 14 Ellis Island 15 Ellis Island 16 Ellis Island 17 Ellis Island 18 Ellis Island 19 Ellis Island 20
 

Lees ook:  De allermooiste kerstmarkten van Duitsland 2021

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings