Een grot met een eigenaardige sterrenhemel

27 mei 2016
281

Fotograaf Shaun Jeffers heeft zich het afgelopen jaar zes tot acht uur per dag in het koude water van de Waitomo grotten in Nieuw-Zeeland ondergedompeld. Reden hiervoor is het vastleggen van de wonderlijke sterrenhemel die in deze grotten te vinden is. Er zijn hier echter geen sterren uit ons eigen sterrenstelsel te zien: de mystieke lichtpuntjes komen namelijk van de vele glimwormen die hier wonen.

De fosforescerende lichamen van deze beestjes toveren de grotten om tot een sprookjesachtig tafereel. Het is het vast en zeker waard het koude water te trotseren om dit adembenemende uitzicht te aanschouwen, maar voor nu kunnen wij gewoon deze prachtige foto’s bekijken.

Interessant feitje voor wie gruwelt bij de gedachte aan wormen: de glimworm is eigenlijk geen worm, maar een vleugelloze kever. Aha.

Shaun Jeffers Shaun Jeffers Shaun Jeffers Shaun Jeffers Shaun Jeffers Shaun Jeffers Shaun JeffersShaun Jeffers

 

 

Lees ook:  Afgelegen winterse landschappen door Nicolas Blandin

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings