Deze golvende zee van lichtgevende buizen danst op muziek

16 december 2015
236

In de kunstwereld zien we steeds vaker multisensorische ervaringen terugkomen. Eerder toverde kunstenaar Andy Warburton de The Well-tempered Clavier van Bach om tot een spektakel voor alle zintuigen. Kunstenaar Fabian Oefner doet iets soortgelijks, maar dan op zijn eigen unieke manier: met een veld van lichtgevende buizen maakt hij de klanken van zijn piano niet alleen hoorbaar, maar ook zichtbaar. Als een golvende zee bewegen de buizen mee op ieder akkoord. De installatie wordt aangestuurd door een ingenieus elektromagnetisch systeem. 'De toonhoogte en intensiteit van de muziek zetten steeds weer andere gebieden van het veld in beweging, wat resulteert in een emotionele, poëtische en unieke interpretatie van geluid,' zo legt Oefner uit op zijn website. Bijzonder!

[hr]
Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:
[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  9x Unieke openluchttheaters in Nederland

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings