Een gigantische regendruppel met een diepere betekenis

14 juli 2016
607

Dit bronzen beeld van een man met een enorme druppel op zijn gezicht zou niet misstaan in ons regenachtige kikkerlandje. Het beeldhouwwerk van 1.80 meter hoog staat echter in Oekraïne en draagt de naam ‘Rain’. Het is gemaakt door kunstenaar Nazar Bilyk en heeft een diepere betekenis dan slechts een man die buiten in de regen staan. Het intrigerende kunstwerk beeldt niet alleen de relatie van de mens tot de natuur uit maar ook de natuur van de mens zelf.

De bronzen man kijkt omhoog omdat hij op zoek is naar “zintuiglijke ervaringen en een leven lang aan onbeantwoorde vragen,” zegt Bilyk in een interview. Het geeft als het ware de innerlijke dialoog van de mens weer en de regendruppel is hierbij een metafoor voor deze dialoog en laat “de relatie tussen de mens en diverse andere levensvormen” zien. Door de verhoudingen aan te passen en de regendruppel zo groot als het gezicht van de man te maken, geeft hij bovendien weer hoe nietig de mens is. We zijn slechts een klein onderdeel van de natuur. En hiermee wordt dan ook de complexe relatie tussen mens en natuur aangehaald en de moeilijkheden die vaak komen kijken bij het harmonieus samenleven van de mens en andere levensvormen. Ingewikkeld. Maar vooral erg mooi om naar te kijken..

nazar nazar bilyk11 nazar1 nazar2nazar bilyk7 nazar bilyk9

 

Lees ook:  Deze man redde een zeldzame vlindersoort door een paradijs voor ze te bouwen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings