Een gietvloer voor een fraai uiterlijk

5 juni 2021
455

Vaak is het zo dat een vloer er fraai uitziet, maar in gebruik weinig praktisch is. Er zijn maar weinig vloeren die deze elementen met elkaar weten te combineren. De gietvloer is daar één van. De vloer ziet er niet alleen heel fraai uit, maar biedt ook ontzettend veel praktische voordelen. Niet voor niets wint deze vloer nadrukkelijk terrein. En dat zowel in huizen als in bedrijfspanden.

Vloercoating is de perfecte oplossing voor bedrijfsruimtes
Bedrijfspanden? Daarin wordt vaak gekozen voor vloercoating. Deze vloer is slijtvast, gemaakt van epoxy of polyurethaan en direct over de bestaande vloer aan te brengen. Vloercoating is perfect voor in de showroom en winkel maar ook in bijvoorbeeld de garage. Het grote voordeel van vloercoating is wel de toplaag. Deze toplaag bestaat uit hoogwaardige harsen en verharders. Deze bestanddelen zijn prima bestand tegen vocht en chemicaliën. Je hebt dus te maken met een vloeistofdichte vloer en een vloer met een vlak oppervlak. Vuil, vet en stof zullen zich niet aan de vloer hechten. Zo houd je de vloer altijd moeiteloos schoon. En dat is in de genoemde ruimtes ook erg belangrijk.

Ideale vloer met kinderen en huisdieren
Wil je voor thuis een duurzame vloer? Denk dan eens aan een gietvloer. De vloer is duurzaam en gaat zonder problemen zomaar twintig jaar mee. Die duurzaamheid heeft geen invloed op de fraaie uitstraling van de vloer. De gietvloer is er in verschillende soorten; van een vloer met een typische betonlook tot een grindvloer. De gietvloer wordt vaak een kindvriendelijke vloer genoemd. Heb je een gezin met opgroeiende kinderen? Dan is het een perfecte vloer. Kinderen, maar zeker ook huisdieren, willen nog wel eens knoeien. Omdat een gietvloer echter naadloos is, haal je vuil erg gemakkelijk van de vloer, gewoon met een dweil en een stofzuiger.

Lees ook:  Alles voor een onvergetelijk bezoek aan Berlijn

Breng de nieuwe vloer over de liggende vloer aan
Ook als je te kampen hebt met allergieën is de gietvloer ideaal. Dat geldt al helemaal als je hooikoorts patiënt bent. Pollen en stoffen blijven niet achter in de vloer, waardoor de vloer een verademing is voor mensen die dergelijke problemen hebben. De geringe dikte van deze vloer biedt ook nog voordeel. Ben je toe aan een nieuwe vloer namelijk, dan kun je die vaak gemakkelijk over de liggende vloer aan laten brengen. Dat steeds meer woonhuizen over een epoxy vloer beschikken, is dus eigenlijk heel logisch. De voordelen van de vloer die functionaliteit aan uitstraling weet te koppelen zijn namelijk al lang niet meer op de vingers van één hand te tellen.

Ook in de stijl die jij zoekt
Nog een aantal van die voordelen? De gietvloer is waterdicht en UV-bestendig. Om die reden is de vloer prima beschermd tegen verkleuringen. De hedendaagse gietvloeren zijn bovendien geschikt voor in elke ruimte, dus ook in de slaap- en badkamer. De gietvloer is strak en tijdloos en beschikbaar in alle stijlen. Dus zeker ook in die stijl die jij zoekt. Geen gek idee dus om ook voor een dergelijke vloer te kiezen, zowel bij je thuis als in je bedrijfspand. Heb jij een modern interieur in huis, dan past een gietvloer helemaal in dit straatje.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

Van bureaus naar bytes: de moderne werkplek

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down