Een gezonder en gelukkiger leven? Neem een huisdier

260 VIEWS
Een gezonder en gelukkiger leven? Neem een huisdier

Voel jij je gestrest of zit je minder lekker in je vel? Uit onderzoek is gebleken dat een huisdier mensen gelukkiger en minder gestrest doet voelen. Doordat verschillende soorten huisdieren je meer buiten laten komen en je laten bewegen, is de kans op fysieke klachten een stuk kleiner. Denk hier bijvoorbeeld aan het uitlaten van de hond of paardrijden. Daarnaast voelen mensen met huisdieren zich vaak veiliger en brengt een leuk huisdier ze meer plezier in hun leven. In dit artikel lees je meer over het positieve effect van huisdieren en wordt het konijn als huisdier uitgelicht.

Hoe komt het dat mensen met een huisdier zich gelukkiger voelen en gezonder zijn?

Huisdieren hebben een positieve invloed op de mens. Huisdieren laten mensen lachen, geven liefde en zorgen ervoor dat er genoeg bewogen wordt. Daarnaast kan een hond er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw sociale leven een boost krijgt. Wanneer je de hond uitlaat, kom je namelijk mensen tegen waar jij een praatje mee kunt maken. De hond zorgt ervoor dat jullie een aanknopingspunt voor een gesprek hebben en dit vergroot je geluksgevoel.

Daarnaast bieden alle huisdieren die geknuffeld of geaaid kunnen worden je de mogelijkheid op het aanmaken van oxytocine, wat een gelukhormoon is. Dit geeft je een euforisch gevoel en is dus positief voor jouw mentale gezondheid.

Lees ook:  Zo ziet ouder worden er echt uit. En het is mooi.

Wat zijn de voordelen van een konijn in huis?

Een konijn is een erg lief en schattig diertje. Wist je dat deze huisdieren ook nog eens slim zijn? Een konijn kan allerlei trucjes aanleren en vindt het leuk om samen met jou bezig te zijn. Naast dat ze een hoge aaibaarheidsfactor hebben, zijn konijnen ook nog eens atletisch en energiek. Wel hebben ze natuurlijk ruimte nodig om lekker te kunnen leven. Dus als je een tuin hebt is het helemaal ideaal, dan kunnen ze daar soms rondrennen.

Wanneer jij je konijn in huis haalt, wil je natuurlijk dat hij in een goed hok terecht komt. Konijnenhokken zijn er in allerlei soorten en maten. Wanneer jij jouw konijn genoeg ruimte biedt, zal je een vriendje voor het leven bij je in huis halen. Het leuke aan een konijn als huisdier is, dat elk konijn een eigen willetje en karakter heeft. Dat maakt het leuk om jouw konijn te leren kennen. Aangezien het erg sociale dieren zijn, is het misschien goed om er twee tegelijk aan te schaffen. Zo voorkom je dat jouw konijn zich eenzaam gaat voelen.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk om op andermans huisdieren te passen, bijvoorbeeld als hondenuitlater of door op te passen tijdens vakanties van anderen. Er zijn genoeg websites om je als huisdieroppas aan te melden, dus wellicht is dit iets voor jou. En als je graag een huisdier wilt, kijk dan zeker even bij een dierenasiel bij jou in de buurt!

Foto door Mike

MEER INSPIRATIE

IJsland vanuit de lucht
Boost je lichaam: 5 beste voordelen van suppen
5x waarom (soms) stoppen met alcohol aan te raden is
Dit is de beste slaaphouding voor een goede nachtrust