Een gezond lichaam krijgen en behouden doe je zo!

22 juli 2022
224
bulking

Onze gezondheid is belangrijk om ziektes en kwalen te voorkomen. Je moet je lichaam goed onderhouden om gezond te blijven. In deze blog gaan we kijken naar hoe je een gezond lichaam krijgt en behoudt.

Een gezond lichaam krijgen

Voeding

De belangrijkste tip voor een gezond lichaam is om gezond te eten en op de juiste momenten. Geen van de belangrijke voedingsstoffen die je nodig hebt voor een gezond lichaam zijn aanwezig in junkfood, dus het heeft geen zin om junkfood te eten. Je dieet moet bestaan ui bladgroente, verse groente, vis en fruit om al je benodigde dagelijkse voedingsstoffen op te nemen.

Zorg er ook voor dat je goed ontbijt, als je regelmatig je ontbijt overslaat heeft dit zeker invloed op je gezondheid. Naast een gezond ontbijt is het drinken van voldoende water ook noodzakelijk.

bulking

Beweging

Naast gezonde voeding, speelt beweging ook een cruciale rol bij het gezond houden van jouw lichaam. Met beweging bedoelen we niet een rustige wandeling. Het moet namelijk zo zijn dat je lichaam gaat zweten. Dit kun je bereiken door te hardlopen, snel wandelen, fietsen etc. Neem dagelijks minimaal 30 minuten de tijd om te bewegen. Ook op oudere leeftijd is het belangrijk te blijven bewegen. Voor veel ouderen is fietsen een goede keuze.

Houdt je gewicht in de gaten en zorg dat je er op tijd bij bent als het gewicht toe neemt. Dan zal er iets aan je dieet moeten worden aangepast, je bent dan namelijk aan bulken. Bulking is prima voor bodybuilders die meer spiermassa willen, maar dit is niet voor iedereen.  

Lees ook:  Zwangerschap is een hele ervaring!
bulking

Ontspanning

Als derde punt, is het ook nog belangrijk om je stress level onder controle te houden. De meeste mensen hebben namelijk gezondheidsproblemen als gevolg van stress op het werk. Samen met stress komen vaak slechte gewoonten zoals drinken, roken of drugsgebruik, dit kan vermeden worden als je jouw stress levels onder controle houdt.

Je lichaam en geest hebben voldoende tijd nodig om rust te krijgen. Daarom is het belangrijk dat je iedere nacht 8 uur slaap krijgt, slaap is namelijk erg belangrijk voor een gezond lichaam en een gelukkig leven. Naast 8 uur slaap is het ook belangrijk om ontspanningsmomenten in te plannen en te kijken naar wat jij nodig hebt om tot rust te komen.

bulking

Een gezond lichaam behouden

Nu je goed op weg bent naar het krijgen van een gezond lichaam, wil je dit natuurlijk ook vasthouden. Het beste manier om een gezond lichaam te behouden is door een routine te maken van bovenstaande tips . Er zijn veel factoren die je zult tegenkomen die je kunnen afleiden van het bereiken van je doel om een gezond lichaam te behouden. Je hebt dus sterke wilskracht en discipline nodig om je gezonde lichaam te behouden.

Probeer daarom zoveel mogelijk beweging in je dagelijkse routine te implementeren. Je kunt dit doen door actief met je kinderen te spelen, de trap op en af te rennen etc, zolang je bloedcirculatie maar verhoogd wordt.

Het is ook belangrijk om lief te blijven voor jezelf. Het kost ontzettend veel discipline om een gezonde levensstijl aan te houden en daarom mag ook jij wel eens iets eten wat niet zo gezond is, of een dagje niet sporten. Zorg er echter wel voor dat dit geen routine wordt. Je hebt immers ontzettend hard gewerkt aan het maken van nieuwe, gezonde gewoonten.

Lees ook:  Krijg rust en stabiliteit door seleniet

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings