Een garderobe van papier

1864 VIEWS
Een garderobe van papier

De Griekse kunstenaar Stratis Tavlaridis heeft als missie om mensen met meer aandacht naar alledaagse dingen te laten kijken. Zijn shirts, vesten en zelfs ondergoed maakt hij allemaal van papier. Ook heeft hij een schitterende serie gordijnen en tafelkleden gemaakt. Met prachtig gedetailleerde patronen en verfijnd knipwerk krijgen deze gewonen attributen uit de kleding- en linnenkast een hernieuwde elegantie.

De patronen die hij gebruikt lijken op fijn borduurwerk of soms op geweven doeken. De kledingstukken lijken ook bijna niet meer op papier: de ‘stof’ hangt soepel op een hanger of over een stoel en ziet er zacht en comfortabel uit. Het licht schijnt er doorheen wanneer ze vrij in de showroom hangen en zo van alle kanten bewonderd kunnen worden. Een groot contrast met de wijze waarop we normaal gesproken onze kleding opbergen: dicht opeen, in een krappe kledingkast.

Wellicht inspiratie onze kleding wat vaker te bewonderen en ze – letterijk – de ruimte te geven!

stratis2 stratis3 stratis4 stratis7 stratis8 stratis9 stratis10 stratis11 stratis12 stratis13 stratis14 stratis stratis6 stratis5

 

Lees ook:  Bijzondere postzegels op reusachtig formaat

MEER INSPIRATIE

Flora en fauna in prachtige papierkunst
Deze sculpturen doen je vergeten dat het om papier gaat
Deze prachtige dieren zijn gemaakt van honderden stukjes papier
Een explosie van papieren figuren