Een energiezuinig huis kopen

9 juli 2022
472
makelaar sittard

Als je een huis gaat kopen dan is er veel wat je in overweging moet nemen. Je bekijkt uiteraard de vraagprijs van de woning, hoeveel slaapkamers er aanwezig zijn, hoe groot de tuin is en de ligging. Maar naast al deze punten is het ook belangrijk om te kijken hoe energiezuinig het huis is.

De gemiddelde maandelijkse energierekening van een twee persoonshuishouden in Nederland bedraagt ongeveer €321, - voor gas, water en licht. Als je gedurende de looptijd van je hypotheek al €10 aan energiekosten kunt besparen, kun je na de looptijd van laten we zeggen 25 jaar, €3000 besparen.

Bijna elk huishouden kan wel op een aantal manieren energie besparen. Door bijvoorbeeld altijd de lampen uit te zetten, apparaten uit het stopcontact te halen, tochtstrippen aan de kozijnen bevestigen etc. Maar het kopen van een energiezuinig huis kan je al een heel eind op weg helpen.

Het energielabel controleren

Het energielabel van het huis zegt je hoe energiezuinig het huis is. Zo krijg je inzicht over hoe energiezuinig het huis is en wat er nog verbeterd kan worden. Als je interesse hebt in een huis, is het dus belangrijk dat je zo snel mogelijk het energielabel krijgt te zien. Als je een huis ziet op bijvoorbeeld Funda, dan moet de verkoper het energielabel vermelden in de advertentie, maar je kunt het ook vinden op energielabel.nl Om alle informatie in te zien, inclusief de verbeterpunten, kun je vragen voor een afschrift van het energielabel. De verkoper is verplicht een afschrift van het energielabel bij de notaris te geven, maar het is wel handig als je dit van tevoren al kunt inzien. Vooral als je van plan bent eventuele verduurzaming uit de hypotheek te financieren. Hier kan makelaar Sittard je verder bij adviseren.

Lees ook:  Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s
makelaar sittard

Wat houdt een energiezuinig huis eigenlijk in?

Een van de meest gestelde vragen bij het kopen en verkopen van een huis betreft de betekenis van een energiezuinig huis. Een energiezuinig huis is een huis waar al verschillende maatregelen zijn getroffen om het energieverbruik te verminderen. Dit zijn enkele van de maatregelen die getroffen kunnen worden om een huis energiezuinig te maken:

 • Isolatie
  Een energiezuinig huis is goed geïsoleerd. Het is belangrijk dat de muren, het dak, de ramen en de kozijnen geen lucht door laten
 • Zonnepanelen
  Hiermee kan duurzame energie opgewekt worden en kun je flink besparen op de energierekening
 • Warmtepomp
  Een warmtepomp kan ervoor zorgen dat het huis verwarmd wordt zonder gas
 • Ledverlichting
  Gaat lang mee, verbruikt minder energie en zet de energie om in licht in plaats van warmte
makelaar sittard

Mijn droomhuis is niet energiezuinig, wat nu?

De kans is groot dat jouw droomhuis energie onzuinig is. In dit geval kun je overwegen om het huis gelijk te verduurzamen. Dit levert je dan gelijk een lagere energierekening op. De overheid ziet graag dat je je huis verduurzaamt, dus krijg je hier extra ruimte voor in de hypotheek. Ook kun je subsidies krijgen en duurzaamheidsmaatregelen financieren met een speciale lening, de energie bespaarlening. Deze lening heeft een lage rente die meestal aftrekbaar is van de belasting en kun je boete vrij aflossen. Deze lening zou je moeten kunnen afbetalen met het bedrag wat je elke maand bespaart op je energierekening.

Lees ook Besparen op energie, om te investeren in duurzaamheid

Lees ook:  Hoe jij duurzamer kunt leven

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met de auto door Oost-Europa reizen: wat je moet weten

Welke musical in New York moet je gezien hebben?

Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s

Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down