Deze cottage op het dak van New York is te koop

1304 VIEWS
Deze cottage op het dak van New York is te koop

Een stad als New York bestaat hoofdzakelijk uit grote en hoge gebouwen. Lange straten, drukke wegen en meer te zien en te doen dan dat je reisschema toelaat. Central Park is als groene hart van New York is een verademing na het drukke verkeer en lawaai op straat, en als je weet waar je moet zijn kun je ook een heleboel rustige buurten vinden. Maar nog leuker zijn verrassende plekken in de stad die een prachtig contrast vormen in de stedelijke bebouwing. Neem bijvoorbeeld deze knusse cottagewoning op het dak van een appartementencomplex in New York. 

De Amerikaanse makelaar Compass heeft sinds kort een juweeltje in de aanbieding. Op het dak van een historisch appartementencomplex aan 72 East 1st Street bevindt zich een cottage. Dit bescheiden optrekje hoort bij de bovenste twee verdiepingen van het gebouw en is te koop voor het luttele bedrag van 3,5 miljoen dollar.

Leuk als je net de loterij hebt gewonnen, maar ook leuk om gewoon even te bekijken (zie foto’s onder artikel).

Een geschiedenis met… de VOC

Het gebouw waar de cottage bijhoort dateert uit 1868 en was eigendom van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie. Nadat de VOC het complex had verkocht kwam het in verval, totdat kunstenaar Henry Merwin Shrady III in 1980 de twee bovenste verdiepingen kocht.

Henry was een schilder, beeldhouwer en filmproducent. Hij bouwde de cottage op het dak voor zijn zoon, die daar tijdens zijn studiejaren woonde. Nadat de zoon afstudeerde werd de cottage voor 15 jaar verhuurd, totdat Henry in 2015 overleed. Zijn vrouw bleef achter en besloot om de woning te verkopen.

Plafonds van 5,5 meter hoog

Hieronder zie je een impressie van de woning. Helaas is de cottage niet van binnen gefotografeerd, maar het appartement met plafonds van 5,5 meter hoog wel. Fijn om even bij weg te dromen en te bedenken hoe het zou zijn om hier te wonen….

Lees ook:  Bloemenkunstenaar verandert prullenbakken in enorme vazen

Cottage 1

Cottage 2

Cottage 3

Cottage 0

Cottage 4

Cottage 5

Cottage 6

Cottage 7

Cottage 8

Lees voor meer bijzondere architectuur in de stad ook ons artikel over Casa Vicens; het eerste huis dat Gaudí ontwierp.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

H-Farm: een campus midden in de natuur van Italië
Een kerk van gerecycleerd hout in Indonesië
Casa Atibaia: een droomhuis in de Braziliaanse jungle
Deze kleine glazen hut in het afgelegen IJsland tilt sterren kijken naar een hoger niveau