Deze cottage op het dak van New York is te koop

9 augustus 2017
200

Een stad als New York bestaat hoofdzakelijk uit grote en hoge gebouwen. Lange straten, drukke wegen en meer te zien en te doen dan dat je reisschema toelaat. Central Park is als groene hart van New York is een verademing na het drukke verkeer en lawaai op straat, en als je weet waar je moet zijn kun je ook een heleboel rustige buurten vinden. Maar nog leuker zijn verrassende plekken in de stad die een prachtig contrast vormen in de stedelijke bebouwing. Neem bijvoorbeeld deze knusse cottagewoning op het dak van een appartementencomplex in New York. 

De Amerikaanse makelaar Compass heeft sinds kort een juweeltje in de aanbieding. Op het dak van een historisch appartementencomplex aan 72 East 1st Street bevindt zich een cottage. Dit bescheiden optrekje hoort bij de bovenste twee verdiepingen van het gebouw en is te koop voor het luttele bedrag van 3,5 miljoen dollar.

Leuk als je net de loterij hebt gewonnen, maar ook leuk om gewoon even te bekijken (zie foto's onder artikel).

Een geschiedenis met... de VOC

Het gebouw waar de cottage bijhoort dateert uit 1868 en was eigendom van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie. Nadat de VOC het complex had verkocht kwam het in verval, totdat kunstenaar Henry Merwin Shrady III in 1980 de twee bovenste verdiepingen kocht.

Henry was een schilder, beeldhouwer en filmproducent. Hij bouwde de cottage op het dak voor zijn zoon, die daar tijdens zijn studiejaren woonde. Nadat de zoon afstudeerde werd de cottage voor 15 jaar verhuurd, totdat Henry in 2015 overleed. Zijn vrouw bleef achter en besloot om de woning te verkopen.

Lees ook:  Deze straatkunst vraagt je om even stil te staan bij wat, waarom en hoe je iets doet

Plafonds van 5,5 meter hoog

Hieronder zie je een impressie van de woning. Helaas is de cottage niet van binnen gefotografeerd, maar het appartement met plafonds van 5,5 meter hoog wel. Fijn om even bij weg te dromen en te bedenken hoe het zou zijn om hier te wonen....

Cottage 1

Cottage 2

Cottage 3

Cottage 0

Cottage 4

Cottage 5

Cottage 6

Cottage 7

Cottage 8

Lees voor meer bijzondere architectuur in de stad ook ons artikel over Casa Vicens; het eerste huis dat Gaudí ontwierp.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings