Een brug van rood papier

3 juni 2015
424

Midden in het Engelse Grisedale Valley verbindt een brug de oevers van smalle kreek. Deze brug bestaat uit 22.000 vellen rood papier, en ondanks dat het geheel meer dan 4000 kilo weegt, is er aan de hele constructie geen schroef, bout of lijm te pas gekomen.
De rode brug staat in sterk contrast met het groene, weelderige landschap. Maker Steve Messam legt uit waarom hij voor deze opzet koos:
"Papier is een simpel materiaal, gemaakt van houtpulp en water. De intensiteit van de kleur van de brug contrasteert met de groene omgeving en maakt zo een gewaagd statement in vorm en design. Daarnaast resoneren de materialen met de natuurlijke omgeving en reflecteert de constructie van de brug ook de architectonische vormen zoals ze elders in de buurt worden gebruikt, denk aan de vele paardenbruggen. Al het gebruikte papier wordt weer teruggebracht naar Burneside Mill om gerecycled te worden voor nieuwe projecten. Deze transparante cyclus is de overkoepelende circulaire dimensie van het kunstwerk."
En ook al klinkt de combinatie van papier-zonder-schroeven-of-lijm niet zo stevig, het tegendeel blijkt waar:
Een brug van rood papier | Paradijsvogels MagazineEen brug van rood papier | Paradijsvogels Magazine Een brug van rood papier | Paradijsvogels Magazine
Beelden: Steve Messam
Een brug van rood papier | Paradijsvogels Magazine
Een brug van rood papier | Paradijsvogels Magazine
Een brug van rood papier | Paradijsvogels Magazine
Een brug van rood papier | Paradijsvogels Magazine
Beelden: North News & Pictures Ltd.
 

Lees ook:  Logeren in de slaapkamer van Vincent van Gogh

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down