Bij dit leuke plantenasiel kun je kamerplanten adopteren

2 november 2017
430

In hartje Utrecht zijn Femke van der Rijst en Esther van Keulen een bijzonder initiatief gestart: het Plantenhuis. Kort gezegd is dit een asiel voor kamerplanten. Hier worden verwaarloosde planten of planten voor wie men geen plek meer heeft in huis ondergebracht en ter adoptie afgestaan.

Planten recycling 

Het Plantenhuis brengt thuisloze kamerplanten en mensen die op zoek zijn naar een plant samen. Dit is natuurlijk alleen al fantastisch vanwege het duurzame karakter: planten die zijn verwaarloosd worden weer tot leven gebracht, zodat plantenliefhebbers hier nog heel lang plezier van kunnen hebben. Het is daarnaast ook een fijne gedachte dat de planten niet onnodig worden afgedankt.

plantenhuis 3

Hoe gaat doneren het in zijn werk?

Adoptieplanten kunnen om verschillende redenen in het asiel terecht komen. Soms vinden Femke en Esther planten op straat, maar mensen kunnen ook planten doneren. Bijvoorbeeld omdat de plant te groot is geworden voor in huis, maar soms blijkt een bepaalde plant ook geen goede match te zijn met de eigenaar.

Heb je een plant die je ter donatie af wilt staan, dan kan je deze komen brengen naar het Plantenhuis. Zij zijn gevestigd bij DRUK op de Westerkade 30 in Utrecht. Wil je een plant langs brengen, maak dan even een afspraak. Woon je in Utrecht, dan kan de plant ook bij je worden opgehaald.

Er wordt benadrukt dat alleen kamerplanten kunnen worden gedoneerd. Dit heeft te maken met de beperkte ruimte die het Plantenhuis heeft, waardoor zij (nog) niet alle plantensoorten kunnen overnemen.

Het Plantenhuis doet verder ook aan bemiddeling. Dat wil zeggen dat als je niet in de omgeving van Utrecht woont, maar wel graag een plant wil doneren, dan brengen Femke en Esther je in contact met een plantenasiel bij jou in de buurt.

Lees ook:  Over levenskracht en vergankelijkheid: prachtige mandala's met een boodschap

plantenhuis 1

Een plant adopteren

Ben je een echte plantenliefhebber en wil je graag een plant adopteren, houd dan hun Facebook in de gaten. Hier plaatsen Femke en Esther foto's van planten die weer helemaal zijn opgelapt en klaar zijn om geadopteerd te worden. Onder de foto kan je vervolgens kenbaar maken dat je geïnteresseerd bent. De planten worden dan onder de liefhebbers verloot.

Ben je de gelukkige aan wie een plant is toegewezen, dan betaal je een kleine vergoeding. Je mag zelf bepalen hoe groot je bijdrage is. Of dit nu € 2,00 of € 50,00 is: alles wordt gewaardeerd en komt ten goede aan het Plantenhuis.

Het Plantenhuis is iedere vrijdag geopend van 13:00 tot 16:00 uur. Iedereen is welkom om te komen neuzen! Neem alvast een kijkje via deze foto's. Wij krijgen spontaan zin om ons huis helemaal te vergroenen.

plantenhuis 2

plantenhuis 4

plantenhuis 5

plantenhuis 6

plantenhuis 7

plantenhuis 8

plantenhuis 9

plantenhuis 10

plantenhuis 11

Van planten in huis wordt je gelukkig. Dat bewijst ook deze familie die in een kas in Nederland woont. Een heel bijzonder verhaal!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down