Bij dit leuke plantenasiel kun je kamerplanten adopteren

1614 VIEWS
Bij dit leuke plantenasiel kun je kamerplanten adopteren

In hartje Utrecht zijn Femke van der Rijst en Esther van Keulen een bijzonder initiatief gestart: het Plantenhuis. Kort gezegd is dit een asiel voor kamerplanten. Hier worden verwaarloosde planten of planten voor wie men geen plek meer heeft in huis ondergebracht en ter adoptie afgestaan.

Planten recycling 

Het Plantenhuis brengt thuisloze kamerplanten en mensen die op zoek zijn naar een plant samen. Dit is natuurlijk alleen al fantastisch vanwege het duurzame karakter: planten die zijn verwaarloosd worden weer tot leven gebracht, zodat plantenliefhebbers hier nog heel lang plezier van kunnen hebben. Het is daarnaast ook een fijne gedachte dat de planten niet onnodig worden afgedankt.

plantenhuis 3

Hoe gaat doneren het in zijn werk?

Adoptieplanten kunnen om verschillende redenen in het asiel terecht komen. Soms vinden Femke en Esther planten op straat, maar mensen kunnen ook planten doneren. Bijvoorbeeld omdat de plant te groot is geworden voor in huis, maar soms blijkt een bepaalde plant ook geen goede match te zijn met de eigenaar.

Heb je een plant die je ter donatie af wilt staan, dan kan je deze komen brengen naar het Plantenhuis. Zij zijn gevestigd bij DRUK op de Westerkade 30 in Utrecht. Wil je een plant langs brengen, maak dan even een afspraak. Woon je in Utrecht, dan kan de plant ook bij je worden opgehaald.

Lees ook:  Pioenrozen: de lente op haar mooist!

Er wordt benadrukt dat alleen kamerplanten kunnen worden gedoneerd. Dit heeft te maken met de beperkte ruimte die het Plantenhuis heeft, waardoor zij (nog) niet alle plantensoorten kunnen overnemen.

Het Plantenhuis doet verder ook aan bemiddeling. Dat wil zeggen dat als je niet in de omgeving van Utrecht woont, maar wel graag een plant wil doneren, dan brengen Femke en Esther je in contact met een plantenasiel bij jou in de buurt.

plantenhuis 1

Een plant adopteren

Ben je een echte plantenliefhebber en wil je graag een plant adopteren, houd dan hun Facebook in de gaten. Hier plaatsen Femke en Esther foto’s van planten die weer helemaal zijn opgelapt en klaar zijn om geadopteerd te worden. Onder de foto kan je vervolgens kenbaar maken dat je geïnteresseerd bent. De planten worden dan onder de liefhebbers verloot.

Ben je de gelukkige aan wie een plant is toegewezen, dan betaal je een kleine vergoeding. Je mag zelf bepalen hoe groot je bijdrage is. Of dit nu € 2,00 of € 50,00 is: alles wordt gewaardeerd en komt ten goede aan het Plantenhuis.

Het Plantenhuis is iedere vrijdag geopend van 13:00 tot 16:00 uur. Iedereen is welkom om te komen neuzen! Neem alvast een kijkje via deze foto’s. Wij krijgen spontaan zin om ons huis helemaal te vergroenen.

Lees ook:  Moeder Natuur schenkt verlaten Chinees dorpje een tweede leven

plantenhuis 2

plantenhuis 4

plantenhuis 5

plantenhuis 6

plantenhuis 7

plantenhuis 8

plantenhuis 9

plantenhuis 10

plantenhuis 11

Van planten in huis wordt je gelukkig. Dat bewijst ook deze familie die in een kas in Nederland woont. Een heel bijzonder verhaal!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Vuurwerk van bloemen
Lekker genieten van tuinplanten voor iedereen
Het paradijs voor tuinliefhebbers: Landesgartenschau Bad Iburg 2018
Bewonder deze mooie foto’s van bloemen die gemaakt zijn met UV straling