Minimalisme ontmoet expressie in een Finse kapel

26 november 2014
422

Op een klein eiland in Finland, boven op een heuvel, staat een curieus bouwwerk. Het lijkt of een smalle boot omgekeerd uit de aarde verrijst. Van buiten bedekt met glimmend koper, van binnen een bijzonder patroon van houten balken. In de loop van de tijd zal het koper groen kleuren, zodat het gebouw steeds meer in harmonie komt met de omliggende omgeving. Voorin is het een kapel, achterin een galerie. Minimalistisch of toch expressief? Hoe dan ook, het betreden van deze kapel annex galerie moet in meerdere opzichten een spirituele ervaring zijn.
Zelf op pelgrimstocht naar de St. Henry's Oecumenische Kunstkapel? Deze ligt op het eiland Hirvensalo in de Turku archipel van Finland. Voor meer reisinformatie biedt deze website een goed startpunt.
Kapel 1 Kapel 2 Kapel 3 Kapel 4 Kapel 5 Kapel 6 Kapel 7 Kapel 8 Kapel 9 Kapel 10 Kapel 11 Kapel 12 Kapel 13 Kapel 14
bron: www.architonic.com

Lees ook:  8x Yoga oefeningen voor beginners

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down