Video | Zo wordt een blok hout een levend kunstwerk

20 juli 2017
276

Animator en ingenieur Brett Foxwell maakte in samenwerking met animator en muzikant Conor Grebel een korte film, genaamd WoodSwimmers. In deze film zie je hoe de binnenkant van een boomstronk laagje voor laagje wordt blootgelegd. Enorm fascinerend, want het hout lijkt een levend kunstwerk.

Speciale filmtechniek

Als animator en ingenieur werkte hij al mee aan grote science-fictionfilms, waaronder Star Wars. Brett is daarnaast een groot fan van de stop-motiontechniek. Dit is een speciale filmtechniek waarbij heel veel foto’s worden gemaakt en vervolgens achter elkaar afgespeeld, zodat er een filmpje ontstaat. Stop-motion werd vroeger veel gebruikt om special effects te creëren.

Fotoscans van een boom

Voor dit project van WoodSwimmers werd Brett geïnspireerd door de buitenaardse vormen die je veel tegenkomt in materiaal wat om ons heen groeit. Brett heeft gekozen om een boomstronk met een freesmachine te bewerken en maakte een foto als er een stukje werd afgezaagd. Zo ontstonden er een soort fotoscans van het materiaal en je ziet het hout ook steeds veranderen van vorm.

De structuur van het hout, noppen, kleur en het zaagsel dat van de boomstronk afkomt: het wordt allemaal blootgelegd. Heel fascinerend en rustgevend om naar te kijken. Het brengt je bijna in een trans.

Brett Foxwell 3 Brett Foxwell 4 Brett Foxwell 5 Brett Foxwell 6 Brett Foxwell 7

Bekijk ook dit bijzondere time-lapse filmpje waarin het net lijkt of wolken als golven door de lucht rollen.

Lees ook:  Houtsnippers krijgen een nieuw leven met kleurrijke hars

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De mythe van Prometheus, god en Titaan

De 9 allermooiste gedichten bij overlijden moeder

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings