Een auto delen, duurzaam of onpraktisch?

4 augustus 2021
328
rijles in Brunssum

Vandaag de dag weten we als geen ander hoe belangrijk het is om rekening te houden met het milieu en de natuur. Mensen proberen tegenwoordig op allerlei manieren rekening te houden met het milieu en de natuur om ons heen. Het grootste gedeelte van de Nederlandse auto’s staat het grootste gedeelte van de tijd stil. Door je auto te delen met anderen kan je dit tegengaan, zo kan je afspraken maken met mensen die in jouw omgeving wonen. Op deze manier staat je auto minder vaak stil en kan je zelfs een klein bedrag verdienen. Door je auto te delen met andere kan je het aantal auto’s die nodig zijn terugdringen. Op deze manier kan je je steentje bijdragen aan een schoner en gezonder milieu. Je auto delen kan je in principe altijd en overal doen, zolang de auto gekeurd, betaald en verzekerd is. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat anderen veilig op de bestemming kunnen komen zonder technische mankementen.

Steeds vaker in de randstad, een auto delen

Het fenomeen van auto delen zien we steeds vaker terugkomen in de randstad. Veel mensen kiezen vaak ervoor om geen auto te kopen, omdat op deze plekken veel te voet gedaan wordt. Soms is het toch handig en makkelijk om een auto tot je beschikking te hebben. Je kan een auto deel constructie eenvoudig zelf op zetten of je gebruikt een derde partij hiervoor.

Als je het zelf opzet is het wel van belang om te kijken hoe anderen een contract opstellen en om te zoeken naar een autodeelverzekering. Dit contract en verzekering is nodig als je andere mensen in je auto laat rijden. Ze weet je zeker dat je auto verzekerd is terwijl andere erin rijden en je no-claim verzekering veilig is. Ook is het altijd handig om te kijken of je eigen verzekeraar het toelaat dat je je auto deelt op deze manier.Amsterdam

Lees ook:  Een nieuwe tuin aanleggen doe je zo!

Derde partijen

Uiteraard is het ook handig om je bij een derde partij aan te sluiten die het voor jou vereenvoudigd om een huurder voor je auto te vinden. Deze derde partijen zorgen ervoor dat je auto zichtbaar is op een soort marktplaats. Als iemand je auto wilt huren krijg je eenvoudig een sms of e-mail. Je kan deze berichten uiteraard altijd weigeren als het je niet goed uitkomt. Als je akkoord gaat dan kan je een afspraak maken met de huurder om de sleuteloverdracht uit te voeren. Zorg er wel altijd voor dat je een rondje om de auto loopt met de huurder, zodat jullie beiden zien of er beschadigen inzitten of niet.

Haal je je rijbewijs? Dan hoef je niet meteen een auto te kopen

Veel mensen die net hun rijbewijs hebben staan vaak te poppelen om hun eerste auto te kopen. Met als doel om hun eerste veilige kilometers te maken. Een auto wordt vaak ook geassocieerd met vrijheid, omdat je opeens kan gaan en staan waar je wilt. Maar velen zijn vaak ook alleen al blij dat ze hun rijbewijs gehaald hebben. Ze kunnen zich misschien nog geen auto permitteren of het is niet per se nodig. Op plekken, zoals de randstad is het vaak ook niet per se nodig om een auto aan te schaffen. Het kan dan een betere en makkelijkere optie zijn om een auto te delen met andere. Op deze manier heb je altijd een auto tot je beschikking als je die nodig hebt, zonder de overige kosten die je erbij maakt. Een auto delen kan duurzamer en voordeliger voor je zijn. Zo help je mee aan een betere en schoner milieu en kan je geld besparen. Heb je je rijbewijs nog niet? Probeer dan een proef rijles in Brunssum te maken. Zij zorgen ervoor dat je een zelfverzekerde en bekwame chauffeur zal worden.

Lees ook:  De voordelen van 3 essentiële oliën

rijles in Brunssum

Hoe gaat het huren van een deelauto eraan toe?

Voor sommige mensen is een auto in bezit hebben een overbodige luxe. Toch kan het soms makkelijk zijn. Stel je hebt een sollicitatiegesprek, vakantie of een verhuizing dan kan een deelauto huren erg praktisch zijn voor je. Zo kan je al voor een paar tientjes per dag een auto tot je beschikking hebben, waarmee je alles kan doen wat je wilt. Als je een deelauto gaat huren hoef je vaak geen rekening te houden met de verzekering, omdat deze vaak al geregeld is. Wel moet je rekening houden met je eigen risico. Dit kan vrij hoge bedragen zijn en hoe duurder de auto hoe hoger je eigen risico zal zijn. Ook zal er gekeken worden naar je leeftijd. Als je bijvoorbeeld 35 jaar bent betaal je minder aan eigen risico dan iemand die 25 jaar is.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings