Een atlas van schoonheid

21 februari 2015
656

Een paar jaar geleden had de Roemeense Mihaela Noroc het helemaal gehad met haar baan. Ze nam ontslag, stopte een camera in haar backpack, brak haar spaarpot open en begon een reis om de wereld.
Geïntrigeerd door de variëteit in schoonheid begon ze met het vastleggen van vrouwen in elk land dat ze aandeed. Ze noemde haar project 'The Atlas of Beauty'. Van Braziliaanse favela's tot Tibetaanse bergen en de hippe straten van New York; Mihaela zoekt vrouwen met een bewuste uitstraling die, ieder op hun eigen manier, hun achtergrond en cultuur vertolken. "Nu kan ik met recht zeggen dat schoonheid overal is. En het is geen kwestie van cosmetica, geld, ras of sociale status, maar veel meer gaat het over jezelf zijn."
[quote text_size="medium"]
Mijn wens is om een foto van een vrouw van elk land in de wereld te maken, om te laten zien dat schoonheid overal is
[/quote]
Om zo lang te kunnen reizen zonder een vast baan, reisde Mihaela op een klein dagbudget. Dit zorgde ervoor dat ze veel bij mensen thuis overnachtte en zo snel in de lokale cultuur kon stappen, wat spreekt in haar foto's. Inmiddels deed ze 37 landen aan, haar droom is om een foto van een vrouw van elk land in de wereld te maken.
Hieronder delen we de meest sprekende portretten van deze prachtige ode aan vrouwen:
1. Baltische Zee
Baltic Sea
2. Colca Vallei, Peru
Colca Valley, Peru
3. Havana, Cuba
Havana, Cuba
4. Iran
Iran
5. Kichwavrouw uit het Amazonegebied
Kichwa woman in Amazonian rainforest
6. Maramures, Roemenië
Maramures,Romania
7. Yangon, Myanmar
Yangon, Myanmar
8. San Fransisco
San Francisco
9. Omovallei, Ethiopië
Omo Valley, Etiopia
10. Ecuador
Ecuador

Lees ook:  3 hobby’s voor op reis

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down