Een aquarium in de vorm van een walvis in Australië

22 februari 2021
167

Aquaria zijn fascinerende, tijdloze concepten dat onze behoefte aan het onbekende doet herleven. Velen vinden het leuk om ze in huis te hebben, maar er gaat niets boven een ervaring dichter bij de natuur. Het Australian Centre for Underwater Discovery begreep dit goed en besloot vooral om zo min mogelijk in te grijpen in de balans van de lokale fauna.

Onlangs liet hij een uniek gebouwontwerp maken, bedoeld om mensen te verbazen en te voldoen aan de specifieke eisen van lokale soorten. Baca Architects, een in Londen gevestigd architectenbureau, ontwierp een prachtig walvisvormig gebouw genaamd Cetacean Design. Het gebouw wordt een nieuw observatorium, dat het oude vervangt, en wordt gedeeltelijk ondergedompeld in water voor de kust van West-Australië.

Hiermee kunnen bezoekers in realtime zien wat er onder de golven gebeurt! Bovendien wordt het gebouw groter dan het gebouw dat al bestaat: de "walvis" zou zelfs het grootste gebouw in zijn soort kunnen worden, waardoor het publiek dichter bij de onderwateromgeving komt.

Lees ook:  De 5 meest romantische dates

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings