Een aquarium in de vorm van een walvis in Australië

544 VIEWS
Een aquarium in de vorm van een walvis in Australië

Aquaria zijn fascinerende, tijdloze concepten dat onze behoefte aan het onbekende doet herleven. Velen vinden het leuk om ze in huis te hebben, maar er gaat niets boven een ervaring dichter bij de natuur. Het Australian Centre for Underwater Discovery begreep dit goed en besloot vooral om zo min mogelijk in te grijpen in de balans van de lokale fauna.

Onlangs liet hij een uniek gebouwontwerp maken, bedoeld om mensen te verbazen en te voldoen aan de specifieke eisen van lokale soorten. Baca Architects, een in Londen gevestigd architectenbureau, ontwierp een prachtig walvisvormig gebouw genaamd Cetacean Design. Het gebouw wordt een nieuw observatorium, dat het oude vervangt, en wordt gedeeltelijk ondergedompeld in water voor de kust van West-Australië.

Hiermee kunnen bezoekers in realtime zien wat er onder de golven gebeurt! Bovendien wordt het gebouw groter dan het gebouw dat al bestaat: de “walvis” zou zelfs het grootste gebouw in zijn soort kunnen worden, waardoor het publiek dichter bij de onderwateromgeving komt.

MEER INSPIRATIE

De wonderen van het Great Barrier Reef