Edoardo Tresoldi maakt adembenemende installaties van gaas

21 mei 2018
509

De Italiaanse kunstenaar Edoardo Tresoldi staat bekend om zijn kolossale installaties van metaaldraad en gaas. Dit jaar heeft hij een serie van drie nieuwe meesterwerken toegevoegd aan zijn collectie, getiteld 'Etherea'. Ze worden tentoongesteld in de open lucht op het beroemde Coachella muziek festival in California. De drie gebouwen zijn ronduit adembenemend. 

Transparant en architectonisch

Edoardo werkt met metaaldraad en gaas, waardoor zijn architectonische installaties en sculpturen net lijntekeningen lijken: transparante gebouwen in de ruimte. Hij is sterk beïnvloedt door de barok en het neoclassicisme.

Artikel gaat verder onder de foto'sinstallaties gaas 9

installaties gaas 10

installaties gaas 8

Schitterend verlicht

Naast het feit dat hij vrijwel alles kan creëren met gaas en metaal, denkt de kunstenaar ook goed na over de plaatsing van de sculpturen in de ruimte en de verlichting van zijn kunst. Door te spelen met licht komen zijn werken 's avonds pas echt tot leven en lijken de gebouwen te stralen.

 

Artikel gaat verder onder de foto's1

installaties gaas 2

installaties gaas 3

installaties gaas 5

installaties gaas 6

installaties gaas 7

De kunstenaar vertelt

Edoardo Tresoldi neemt zijn toeschouwers graag mee in zijn werkproces en hij weet zijn werk prachtig samen te vatten.

Etherea is mijn grootste kunstwerk tot nu toe. Een plek waar bezoekers de eindeloze Californische landschappen kunnen ervaren, door de taal van de klassieke architectuur. De waargenomen ruimte is continu in beweging door de transparante dimensies van de drie sculpturen, die de afstand tussen de toeschouwers en de lucht steeds versterken of verminderen. Het is alsof je na een lange tijd terugkomt naar een plaats en je het groter of kleiner had voorgesteld aan de hand van je herinneringen

Meer zien

Je kan ook nog veel meer van Edoardo's installaties bekijken op zijn website, Instagram of Facebook. Absoluut een kijkje waard en stuk voor stuk geweldig gefotografeerd, vaak door hemzelf. Deze kunstenaar lijkt haast te tarten met onze optiek en de ruimte: heel indrukwekkend.

Lees ook:  Wooninspiratie voor 2023 (en in de toekomst)

Ben je geïnteresseerd geraakt in nog meer installatiekunst? Bekijk eens deze levensgrote installaties van geborduurde bloemen, of deze eindeloze rode draden van de Japanse kunstenares Chiharu Shiota

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down