Edoardo Tresoldi maakt adembenemende installaties van gaas

1680 VIEWS
Edoardo Tresoldi maakt adembenemende installaties van gaas

De Italiaanse kunstenaar Edoardo Tresoldi staat bekend om zijn kolossale installaties van metaaldraad en gaas. Dit jaar heeft hij een serie van drie nieuwe meesterwerken toegevoegd aan zijn collectie, getiteld ‘Etherea’. Ze worden tentoongesteld in de open lucht op het beroemde Coachella muziek festival in California. De drie gebouwen zijn ronduit adembenemend. 

Transparant en architectonisch

Edoardo werkt met metaaldraad en gaas, waardoor zijn architectonische installaties en sculpturen net lijntekeningen lijken: transparante gebouwen in de ruimte. Hij is sterk beïnvloedt door de barok en het neoclassicisme.

Artikel gaat verder onder de foto’sinstallaties gaas 9

installaties gaas 10

installaties gaas 8

Schitterend verlicht

Naast het feit dat hij vrijwel alles kan creëren met gaas en metaal, denkt de kunstenaar ook goed na over de plaatsing van de sculpturen in de ruimte en de verlichting van zijn kunst. Door te spelen met licht komen zijn werken ‘s avonds pas echt tot leven en lijken de gebouwen te stralen.

 

Artikel gaat verder onder de foto’s1

installaties gaas 2

installaties gaas 3

installaties gaas 5

installaties gaas 6

installaties gaas 7

De kunstenaar vertelt

Edoardo Tresoldi neemt zijn toeschouwers graag mee in zijn werkproces en hij weet zijn werk prachtig samen te vatten.

Etherea is mijn grootste kunstwerk tot nu toe. Een plek waar bezoekers de eindeloze Californische landschappen kunnen ervaren, door de taal van de klassieke architectuur. De waargenomen ruimte is continu in beweging door de transparante dimensies van de drie sculpturen, die de afstand tussen de toeschouwers en de lucht steeds versterken of verminderen. Het is alsof je na een lange tijd terugkomt naar een plaats en je het groter of kleiner had voorgesteld aan de hand van je herinneringen

Meer zien

Je kan ook nog veel meer van Edoardo’s installaties bekijken op zijn website, Instagram of Facebook. Absoluut een kijkje waard en stuk voor stuk geweldig gefotografeerd, vaak door hemzelf. Deze kunstenaar lijkt haast te tarten met onze optiek en de ruimte: heel indrukwekkend.

Lees ook:  Schilderen met zonnestralen

Ben je geïnteresseerd geraakt in nog meer installatiekunst? Bekijk eens deze levensgrote installaties van geborduurde bloemen, of deze eindeloze rode draden van de Japanse kunstenares Chiharu Shiota

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars