Bijzondere bezienswaardigheden in het Schotse Edinburgh

29 september 2020
588

In de Schotse hoofdstad Edinburgh vind je indrukwekkende gebouwen, historische en pittoreske straatjes, en natuurlijk de wondermooie landschappen.

De stad is dan ook enorm populair onder reizigers en dat is zeker niet voor niets. Eenmaal bij aankomst tref je een stad vol geschiedenis, interessante architectuur, historische straten en een schitterende natuur.

Als het aankomt op bijzondere bezienswaardigheden is er ook zeker geen sprake van een tekort. Breng een bezoek aan het beroemde Edinburgh Castle, geniet van een prachtig uitzicht vanaf Arthur's Seat en Calton Hill, en wandel vervolgens door de levendige straten van de oude stad.

Kortom, het is tijd om een aantal van de mooiste en meest speciale bezienswaardigheden voor je op een rij te zetten!

Arthur’s Seat

Het is zonder twijfel een van de meest iconische locaties in de omgeving van de stad. In het zuidoosten van Edinburgh ligt de 250 meter hoge berg genaamd Arthur's Seat. Het is mogelijk om deze bijzondere berg te beklimmen, maar houd vooraf alvast rekening met de nodige inspanning.

Want als het al mogelijk is om de top te bereiken, is de weg naar de steile piek vrij lang. Maar eenmaal na het bereiken van de top ontdek je dat de inspanning het meer dan waard was, want hier bevindt je je niet alleen aan de rand van de stad en wordt je omgeven door een prachtige natuur, je krijgt er ook direct het beste uitzicht op de stad bij.

Van vulkanische oorsprong is de Arthur's Seat vandaag de dag een populaire bestemming voor toeristen. Trek daarom je wandelschoenen aan, maak de klim en vergeet onderweg zeker niet om te genieten van al het moois dat je tegenkomt!

Lees ook:  Een onvergetelijk bezoek aan het Glacier National Park

Edinburgh

Palace of Holyroodhouse

Een van de blikvangers in de stad is Holyrood Palace, ook wel bekend als Palace of Holyroodhouse.

Het paleis, dat grenst aan de Koninklijke Mijl, is sinds de bouw ervan in het begin van de 16e eeuw de residentie van de Schotse adel, koningen en koninginnen van het land. Naast de schoonheid van de kapel, een zaal, de galerij en het juwelenbeheer van het paleis, is het ook de architectuur schitterend te noemen.

Belangrijke bruiloften, geboortes en ook begrafenissen van voormalige koninklijke families hebben plaatsgevonden in het historisch belangrijke paleis. Vandaag de dag dient het niet alleen als verblijfplaats van de koningin, maar ook voor toeristen die hier maar al te graag al de verhalen van de royals komen ontdekken.

Edinburgh

Kasteel van Edinburgh

De voorgaande bezienswaardigheden zijn iconisch en worden regelmatig bezocht door reizigers, vakantiegangers en de inwoners zelf. Toch is er maar een locatie wat voor de meeste aandacht zorgt en dat is het kasteel van Edinburgh.

Het kasteel is gelegen op de heuveltop in het midden van het stadscentrum en dateert naar alle waarschijnlijkheid uit de 11e eeuw - de exacte data van de bouw is immers niet bekend.

Het geeft niet alleen vorm aan de uitstraling van de stad, maar is destijds natuurlijk om strategische redenen op een heuvel werd geplaatst. Dankzij de rijke historie en prachtige ligging is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste gebouwen in Schotland.

Bovendien is het kasteel een van de oudste bewaard gebleven gebouwen op het Europese continent. De St. Margaretha-kapel is het oudste deel van het kasteel dat nog bewaard is gebleven. Het werd al in de 12e eeuw gebouwd.

Lees ook:  Met de auto op vakantie, zo doe je dat!

Veel delen van Edinburgh Castle zijn in de loop der eeuwen vernietigd en vervolgens weer opgebouwd. Daarnaast zijn er door de jaren heen verschillende heersers en culturen geweest, waardoor er allerlei soorten bouwstijlen terug te vinden zijn. Dit alles maakt het tot het historische en unieke bouwwerk dat het vandaag de dag is.

Tijdens een verblijf aan de Schotse hoofdstad mag een bezoek aan dit bijzondere kasteel dan ook eigenlijk niet ontbreken.

Edinburgh

Dean Village (net buiten centrum Edinburgh)

Een van de favoriete bezienswaardigheden van veel reizigers is de Dean Village, dat net buiten het centrum van Edinburgh is gelegen. Een heerlijke wandeling van ongeveer een half uur brengt je naar het kleine pittoreske dorpje. Maar voor de liefhebbers van comfort is er ook de mogelijkheid om de bus te pakken naar dit bijzondere plaatsje.

Dean Village is een ideale plek voor iedereen die op zoek is naar de nodige ontspanning en de hordes toeristen in het centrum graag even achter zich laat. Geniet van de rivier de Leith, verken de prachtige traditionele huisjes en ontdek de vele planten die haast overal om de gebouwen heen groeien.

Hier en daar kun je de rivier oversteken door middel van kleine bruggetjes en het prachtige dal verkennen waarin Dean Village ligt. Een mooiere en meer ontspannen locatie dan dit ga je in de buurt van de stad waarschijnlijk niet vinden!

Edinburgh

Schotse Hooglanden

In Schotland staat de prachtige omgeving natuurlijk centraal. En dit is ook zeker niet anders in de buurt van de hoofdstad. De Schotse Hooglanden zijn onlosmakelijk verbonden met het land en behoren tot de absolute natuurlijke hoogtepunten.

Lees ook:  Ontdek de prachtige omgeving van de Amalfikust

De zogenaamde Highlands zijn een must voor elke reis naar Schotland en behoren absoluut tot de top attracties in Edinburgh. Vanuit de stad zelf heb je verschillende mogelijkheden om een tour te boeken.

Maar je kunt ook gewoon de trein pakken en het landschap op je eigen tempo ontdekken. Het zuiden van het beroemde Loch Lomond bereik je met de trein bijvoorbeeld al binnen twee uur. En deze reis is de moeite dubbel en dwars waard. Ontdek de prachtige kastelen, geniet van het uitzicht over het landschap en maak een wandeling zoals je er nog nooit een hebt gemaakt. Nationale parken, merenlandschappen en wandelpaden strekken zich hier uit rond in de omgeving.

En dan is er natuurlijk nog het wereldberoemde Loch Ness. Kleine, charmante dorpjes strekken zich uit langs het ruim 35 kilometer lange meer in het noorden van Groot-Brittannië. Ook hier is het maken van een wandeling natuurlijk weer een echte aanrader.

We kunnen nog wel uren vertellen over wat er allemaal te beleven en te zien valt in de Schotse Hooglanden, maar misschien is het wel gewoon een betere optie om al dit moois zelf te gaan ontdekken!

Edinburgh

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down