Deze 6 vergeten reuzen zijn verstopt in de natuur van Kopenhagen

5393 VIEWS
Deze 6 vergeten reuzen zijn verstopt in de natuur van Kopenhagen

Ze zijn moeilijk over het hoofd te zien, maar niet gemakkelijk om te vinden. De Deense kunstenaar Thomas Dambo heeft in de afgelopen 3 jaar 6 houten reuzen gemaakt en in de bossen van Kopenhagen verstopt. Hiermee wil hij niet alleen kunst vanuit de musea naar buiten brengen, maar ook de prachtige natuurplekjes van Kopenhagen onder de aandacht brengen die vaak over het hoofd worden gezien. 

Vriendelijke reuzen

Alle reuzen zijn gemaakt van gerecycled hout. De kunstenaar heeft het hout verzameld van onder andere 600 pallets, een schuurtje en een hek. De beelden passen hierdoor niet enkel mooi in de omgeving, maar ze beelden bovendien een positieve boodschap uit; om goed voor onze planeet te zorgen. Maar ook voor elkaar. Bij het reusachtige project kreeg Dambo namelijk hulp van lokale vrijwilligers en werkte hij zelf samen met een naburige organisatie om werklozen werkervaring te geven.

Als teken van dankbaarheid zijn de beelden vernoemd naar een aantal vrijwilligers. De reuzen zijn ook nog eens vriendelijk voor al hun bezoekers. Zo helpt ‘Teddy Friendly’ de mensen bijvoorbeeld om een beekje over te steken door over zijn lange arm te lopen. En ‘Little Tilde’ bevat maar liefst 28 vogelhuisjes, waar vogels in de winter warm kunnen blijven.

Schatkaarten en gedichten

Dambo heeft voor het project 6 van zijn favoriete locaties uitgekozen. Het zijn plekjes met prachtige natuur die buiten de algemene wandelroutes liggen, waardoor er vrijwel nooit iemand komt. Om de beelden te vinden heeft de kunstenaar dan ook een schatkaart gemaakt.

Lees ook:  Fotografisch schilderen in aquarel

Ook liggen er rotsen in de buurt van de beelden met daarop een gedicht (in het Deens), die als aanwijzing dient om het volgende beeld te vinden.

thomasdambo (2)

thomasdambo (23)

thomasdambo (24)

thomasdambo (22)

thomasdambo (21)

thomasdambo (5)

thomasdambo (15)

thomasdambo (16)

thomasdambo (14)

thomasdambo (13)

thomasdambo (1)

thomasdambo (9)

thomasdambo (10)

thomasdambo (12)

thomasdambo (11)

thomasdambo (6)

thomasdambo (8)

thomasdambo (7)

thomasdambo (18)

thomasdambo (17)

thomasdambo (4)

thomasdambo (20)

thomasdambo (19)

thomasdambo (3)

thomasdambo (27)

thomasdambo (26)

thomasdambo (25)

Via BoredPanda

MEER INSPIRATIE

Ontdek de werking en kracht van de Amethist
Zo werkt labradoriet
Vormsnoei-sculptuur van een slapende babyvogel
Delicate boombladeren van zeer bijzonder materiaal