Deze 6 vergeten reuzen zijn verstopt in de natuur van Kopenhagen

15 mei 2017
1179

Ze zijn moeilijk over het hoofd te zien, maar niet gemakkelijk om te vinden. De Deense kunstenaar Thomas Dambo heeft in de afgelopen 3 jaar 6 houten reuzen gemaakt en in de bossen van Kopenhagen verstopt. Hiermee wil hij niet alleen kunst vanuit de musea naar buiten brengen, maar ook de prachtige natuurplekjes van Kopenhagen onder de aandacht brengen die vaak over het hoofd worden gezien. 

Vriendelijke reuzen

Alle reuzen zijn gemaakt van gerecycled hout. De kunstenaar heeft het hout verzameld van onder andere 600 pallets, een schuurtje en een hek. De beelden passen hierdoor niet enkel mooi in de omgeving, maar ze beelden bovendien een positieve boodschap uit; om goed voor onze planeet te zorgen. Maar ook voor elkaar. Bij het reusachtige project kreeg Dambo namelijk hulp van lokale vrijwilligers en werkte hij zelf samen met een naburige organisatie om werklozen werkervaring te geven.

Als teken van dankbaarheid zijn de beelden vernoemd naar een aantal vrijwilligers. De reuzen zijn ook nog eens vriendelijk voor al hun bezoekers. Zo helpt 'Teddy Friendly' de mensen bijvoorbeeld om een beekje over te steken door over zijn lange arm te lopen. En 'Little Tilde' bevat maar liefst 28 vogelhuisjes, waar vogels in de winter warm kunnen blijven.

Schatkaarten en gedichten

Dambo heeft voor het project 6 van zijn favoriete locaties uitgekozen. Het zijn plekjes met prachtige natuur die buiten de algemene wandelroutes liggen, waardoor er vrijwel nooit iemand komt. Om de beelden te vinden heeft de kunstenaar dan ook een schatkaart gemaakt.

Ook liggen er rotsen in de buurt van de beelden met daarop een gedicht (in het Deens), die als aanwijzing dient om het volgende beeld te vinden.

Lees ook:  Kunstenares maakt prachtige kunstwerken van geborduurde vogels

thomasdambo (2)

thomasdambo (23)

thomasdambo (24)

thomasdambo (22)

thomasdambo (21)

thomasdambo (5)

thomasdambo (15)

thomasdambo (16)

thomasdambo (14)

thomasdambo (13)

thomasdambo (1)

thomasdambo (9)

thomasdambo (10)

thomasdambo (12)

thomasdambo (11)

thomasdambo (6)

thomasdambo (8)

thomasdambo (7)

thomasdambo (18)

thomasdambo (17)

thomasdambo (4)

thomasdambo (20)

thomasdambo (19)

thomasdambo (3)

thomasdambo (27)

thomasdambo (26)

thomasdambo (25)

Via BoredPanda

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down