Duurzaam reizen met deze 6 tips

10 augustus 2022
53
refurbished laptop

Een duurzaam leven leiden kan op veel manieren. Je zou korter kunnen douchen, afval kunnen scheiden, je zou een refurbished laptop kunnen kopen in plaats van een nieuwe, je kunt recyclen en je zou wat vaker de auto kunnen pakken. Een autorit is namelijk schadelijker voor de natuur dan je denkt, net zoals een vliegreis. Een tripje met het vliegtuig zorgt namelijk voor zeer veel CO2 uitstoot. Nu is het weer het seizoen om te reizen, dat betekent dus ook meer CO2 uitstoot. Je kunt daarentegen wel duurzaam reizen, je moet alleen een beetje weten hoe je dit het beste kunt doen. Met deze 6 tips in deze blog kun jij een stuk duurzamer reizen dan ooit tevoren!

Vermijd vliegreizen

Deze zag je misschien wel al aan komen, maar het is wel een van de belangrijkste tips die we je kunnen geven. Reizen met het vliegtuig is een van de meest vervuilende manier van vervoer, het belast het milieu 5 tot wel 15 keer meer met CO2 dan andere vervoersmiddelen. Mocht je dus naar een plek willen gaan zoals Kroatië, dan kun je beter met de auto gaan.

Loop of ga met de fiets

Als je op je bestemming een paar plekken wilt bezoeken kun je dit het beste met de benenwagen doen, oftewel te voet. Het is erg verleidelijk om daar lekker een tourbus of een tram te pakken, maar het schaadt nog altijd het milieu. Het is daarentegen heerlijk om lekker met te voet of met de fiets te gaan, zo zie je alleen maar meer van de prachtige vakantiebestemming. Mocht je écht even niet te voet kunnen, dan kan je het beste gebruik maken van het openbaar vervoer in plaats van een auto te huren bijvoorbeeld.

Lees ook:  Hit the road, Down Under! Welke roadtrip route in Australië kies je?
refurbished laptop

Vermijd plastic gebruik

Ga je naar een warme bestemming? Dan is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven en veel water te drinken. Alleen is het wél belangrijk dat je plastic drinkflesjes vermijdt, en kiest voor een herbruikbare drinkfles. Gebruik geen plastic rietjes en ga lekker boodschappen doen met je eigen herbruikbare boodschappentas.

Compenseer CO2 uitstoot van vluchten

Als je de eerste tip een beetje moeilijk vindt om toe te passen kun je deze tip wel misschien gebruiken. Mocht je dus toch naar plekken willen gaan zoals Nieuw-Zeeland, Bali, Thailand, moet dit helaas wel met het vliegtuig. Je kunt er dan voor kiezen om de CO2 uitstoot van de vliegreis te compenseren bij de luchtvaartmaatschappijen. Dan betaal je een paar tientjes meer, maar dat geld wordt dan geïnvesteerd in een externe organisaties die zich inzetten voor duurzame energie.

refurbished laptop

Verspil geen water

Als je in een hotel of accommodatie verblijft kan het zo zijn dat de neiging om lekker lang te douchen groter is dan als je thuis in je eigen huis bent. Je hebt namelijk in je achterhoofd dat je dat water toch niet hoeft te betalen, dus waarom niet gewoon een lange hete douche nemen? Probeer deze gedachte uit je hoofd te zetten, want lang douchen is niet goed voor het milieu! Een mens staat gemiddeld 9 minuten in de douche, terwijl 5 minuten eigenlijk het maximale hoort te zijn. Neem dan bijvoorbeeld ook kleding mee op reis die je gezamenlijk kunt wassen, zodat er geen meerdere wasjes gedraaid hoeven te worden.

Lees ook:  De leukste dierentuinen in Duitsland

Vermijd All-Inclusive

Iedereen vindt het wel heerlijk om zo veel mogelijk te kunnen eten als dat je op kan, maar het is allesbehalve milieuvriendelijk. Bij zo’n plekken zoals resorts waar dus onbeperkt gegeten en gedronken kan worden wordt er veel verspild. Alles wat overblijft na dat er die dag gegeten is wordt weg gegooid. Probeer dus die All-Inclusive vakanties te vermijden, en ga lekker ergens genieten waar je zelf kunt koken bijvoorbeeld.

refurbished laptop

Over de auteur

WebWings

Recente berichten

Wat jij kan doen tegen de snel stijgende gasprijs

Verhuizen naar Spanje, waar moet je allemaal aan denken?

De weg terug naar jezelf vinden — 6 tips om jezelf te vinden

De beste metaalsoorten voor sieraden

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings