Deze zwevende trap is volledig van tandenstokers gemaakt

29 januari 2018
347

De sculpturen van David Moreno zijn minutieus geconstrueerde zinsbegoochelingen. Wie goed kijkt ziet dat zijn beeldhouwkunst volledig bestaat uit duizenden flinterdunne stokjes die, zorgvuldig zij aan zij gelijmd, de illusie van een middeleeuws ogend trappenhuis opwekken. 

David, woonachtig in Barcelona, probeert met zijn werk de tweedimensionaliteit van papier te vertalen naar de drie dimensies van ruimte. Zijn artistieke proces begint dan ook altijd met het uitvoerig schetsen van zijn ideeën voordat hij de vertaalslag naar de derde dimensie maakt. De unieke patronen van zijn tekeningen komen in zijn sculpturen terug in een constante herhaling waar je naar blíjft kijken.

De schaduwen van de zwevende trappen geven de sculpturen bijna een vierde dimensie

David Moreno - 4

David Moreno - 5

David Moreno - 3

David's voorgaande werk vertegenwoordigd meer vervallen structuren, zoals primitieve hutten en drijvende steden op stelten.

David Moreno - 1b

David Moreno - 1

Van een afstandje komt de hele compositie van zijn werk het best tot zijn recht

David Moreno - Favelas

David Moreno - 1a

David Moreno - 2

David aan de start van een nieuw project

David Moreno - contemplation

David Moreno - feet

David Moreno - 7

Met hout kan op nog veel grotere schaal indruk gemaakt worden. De indrukwekkende sporthal in dit artikel is 782 m2 en volledig gemaakt van bamboe! Het Thaise architectenbureau wat achter dit ontwerp zit had als uitgangspunten; functioneel, natuurlijk en in overeenstemming met het boeddhisme.

 

 

Lees ook:  Mixologie: Kunst in een glas

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down