Duizelingwekkende stadsgezichten van pen & inkt

5 december 2017
371

Duizelingwekkend mooi zijn ze, de inkttekeningen van Benjamin Sack. De Amerikaanse kunstenaar staat bekend om zijn stadsgezichten bomvol complexe architectuur. 

Fascinatie voor het oneindige

Zijn eindeloze inspiratie doet hij op aan boord van een Amsterdams (!) cruiseschip waar hij al tekenend de hele wereld mee over vaart. De architectuur van deze steden en havens, gecombineerd met zijn liefde voor klassieke muziek resulteert in zijn “symfonieën van inkt”.

Zoals zijn favoriete componist Gustav Mahler ooit zei:

“Een symfonie moet als de wereld zijn. Allesomvattend.”

Paradoxale kunst

En zo neemt Benjamin zijn publiek mee in de oneindigheid van een metropool. Dicht opeengepakte wolkenkrabbers, bruggen, koepels en bogen creëren een stad waar vanaf de grond niet door heen te navigeren valt. Vanuit vogelvlucht, echter, is een perfect georganiseerde chaos te zien.

Ook nodigt zijn werk de kijker uit te schakelen tussen het grote plaatje en de elementaire wereld van stippen en lijnen. Hij benadrukt hiermee zowel het oneindige, als het oneindig kleine.

Benjamin Sacks - afbeelding 1

 

Benjamin Sacks - afbeelding 2

 

Sack_151029#1_topR, 10/29/15, 4:40 PM, 8C, 9000x12000 (0+0), 150%, Repro 2.2 v2, 1/25 s, R52.2, G26.4, B45.5

Benjamin Sacks - afbeelding 7

Benjamin Sacks - afbeelding 4

 

Benjamin Sacks - afbeelding 9

 

Benjamin Sacks - afbeelding 6

 

In dit filmpje zie je het werk van Benjamin tot leven komen, begeleid door klassieke muziek!

Ook met balpen maken kunstenaars prachtige werken, kijk bijvoorbeeld eens naar deze levensgrote inktvis.

Lees ook:  Waan je even in een ander tijdperk in de bibliotheek van Trinity College

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down