Duinlandschap van 65.000 cd’s

1050 VIEWS
Duinlandschap van 65.000 cd’s

Genieten én rekening houden met de wereld waarin je leeft wordt steeds makkelijker. Duurzame gerechten zijn tegenwoordig ook lekker, duurzame kleding beperkt zich allang niet meer tot de befaamde geitenwollen sok, duurzaam reizen voegt vooral ook iets extra’s toe aan de experience en duurzaam design zetten we met trots in onze woonkamer. De inspiratie is eindeloos!

Maar hoe zit het eigenlijk met duurzame kunst? De kunstwereld is bij uitstek een broedplaats voor vernieuwende perspectieven, slimme oplossingen én maatschappelijke betrokkenheid. En hoewel de gemiddelde galerie of kunstenaar nog geen prioriteit geeft aan het verminderen van haar ecologische fotoprint, creëerde Franse kunstenares Elise Morin een mooie inspiratiebron voor het omtoveren van een ogenschijnlijk nutteloos product tot een prachtig kunstwerk.

Van 65.000 cd’s bouwde ze een schitterend glooiend en glinsterend duinlandschap, dat achtereenvolgens getoond is in Parijs (Centquatre Cultural Center), Den Haag (TodaysArt) en Boekarest (MNAC). Daarna zijn ze keurig afgebroken en gerecycled.

Helemaal in een tijd waarin nuttig soms razendsnel kan veranderen in nutteloos (hoe lang is het geleden dat iedereen een CD-speler had?), maakte Morin een statement dat te denken geeft.

Waste landscape Parijs 2

Waste landscape Den Haag

Waste landscape Den Haag 2

Waste landscape Boekarest

Bron beelden: elise-morin.com

 

Lees ook:  Grappige illustraties van pen, papier en... schaduw!

MEER INSPIRATIE

Het Noord-Brabantse museum
Bijzondere glaskunst
Muurschilderingen door Adele Renault
Kunstenaar Elyse Dodge ziet bergen anders