Duinlandschap van 65.000 cd's

14 september 2014
31

Genieten én rekening houden met de wereld waarin je leeft wordt steeds makkelijker. Duurzame gerechten zijn tegenwoordig ook lekker, duurzame kleding beperkt zich allang niet meer tot de befaamde geitenwollen sok, duurzaam reizen voegt vooral ook iets extra's toe aan de experience en duurzaam design zetten we met trots in onze woonkamer. De inspiratie is eindeloos!
Maar hoe zit het eigenlijk met duurzame kunst? De kunstwereld is bij uitstek een broedplaats voor vernieuwende perspectieven, slimme oplossingen én maatschappelijke betrokkenheid. En hoewel de gemiddelde galerie of kunstenaar nog geen prioriteit geeft aan het verminderen van haar ecologische fotoprint, creëerde Franse kunstenares Elise Morin een mooie inspiratiebron voor het omtoveren van een ogenschijnlijk nutteloos product tot een prachtig kunstwerk.
Van 65.000 cd's bouwde ze een schitterend glooiend en glinsterend duinlandschap, dat achtereenvolgens getoond is in Parijs (Centquatre Cultural Center), Den Haag (TodaysArt) en Boekarest (MNAC). Daarna zijn ze keurig afgebroken en gerecycled.
Helemaal in een tijd waarin nuttig soms razendsnel kan veranderen in nutteloos (hoe lang is het geleden dat iedereen een CD-speler had?), maakte Morin een statement dat te denken geeft.
Waste landscape Parijs 2
Waste landscape Den Haag
Waste landscape Den Haag 2
Waste landscape Boekarest
Bron beelden: elise-morin.com
 

Lees ook:  Schilderen met gekleurde waterdruppels

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het aanleggen van een nieuwe tuin

De mooiste huizen van Brabant? Hier vind je ze

Hoe kun je rustig blijven tijdens je scheiding?

5 maatschappelijke problemen

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings