Het sterrenbeeld weegschaal: eigenschappen en karakter

11 oktober 2022
792
weegschaal

Ben je geboren tussen 23 september en 23 oktober? Dan is jouw sterrenbeeld Weegschaal. Maar wat maakt jou nou een echte Weegschaal? Als je een vinkje kunt zetten achter de volgende kenmerken, weet je dat je écht bij dit sterrenbeeld thuishoort.

Aangezien Weegschalen barsten van creativiteit, zijn er ook de nodige celebrity’s met dit sterrenbeeld, denk aan John Lennon, André Rieu en Kate Winslet.

Karaktereigenschappen Weegschaal

Je zou kunne zeggen dat een Weegschaal ook echt symbool staat voor het leven van een weegschaal. Balans en harmonie zijn voor een Weegschaal namelijk erg belangrijk. Dit uit zich in de volgende karaktereigenschappen:

Keuzes maken is voor jou een hel

Besluiten nemen is voor jou geen pretje. Je weegt alle voor- en nadelen tegen elkaar af en kunt zelfs uren bezig zijn met lijstjes maken om uiteindelijk de juiste keuze te maken. Ook wil je niemand kwetsen of een partij kiezen tijdens een ruzie. Ook vraag je graag advies aan vrienden en familie voor je een knoop doorhakt. Hoe dan ook, als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, sta je daar volledig achter.

Je houdt graag iedereen tevreden

Weegschalen houden van alle sterrenbeelden het minst van ruzie, conflicten of zelf het kleinste meningsverschil. Het is onmogelijk, maar toch probeer jij als weegschaal iedereen te vriend te houden en tevreden te stellen. Of het gaat om collega’s, vrienden of familie; je waardeert iedereen en doet er alles aan om deze relaties harmonieus te houden. Je bent bereid om jezelf weg te cijferen, maar je mag jezelf ook wat vaker op de eerste plek zetten. Niemand vindt dat erg, sterker nog: wanneer je doet wat jij leuk vindt, leren zij ook andere kanten van je kennen.

Lees ook:  Het sterrenbeeld Schorpioen: eigenschappen en karakter

Je blijft koel in moeilijke situaties

Jij laat je niet snel van je stuk brengen. Waar anderen als een kip zonder kop overhaaste dingen gaan doen, houd jij het hoofd koel en maan je iedereen tot kalmte. Het heeft namelijk geen zin om je hoofd te breken over dingen waar je geen invloed op hebt. In plaats van in een hoekje te gaan zitten kniezen en jammeren, maak jij een plan om je missie alsnog te laten slagen.

sterrenbeeld weegschaal

Weegschalen kunnen goed relativeren

Een van de redenen waarom Weegschalen het hoofd koel kunnen houden, is omdat zij goed kunnen relativeren. Zij zien dingen in het juiste perspectief. Een foutje op je werk of het missen van je trein: het komt allemaal wel in orde. Er zijn namelijk belangrijkere dingen dan dat. Naast dat jij als Weegschaal goed kunt relativeren, ben je ook in staat om meerdere kanten van een situatie te zien. Je vaart niet blind op één mening, maar bent bereid om ieders mening te horen. In een grote groep ben jij dan ook degene die de helicopterview heeft over de hele situatie.

Creativiteit

Weegschalen zijn ontzettend creatief en zoeken vaak naar beroepen in de creatieve sector. Ben jij een Weegschaal? Dan word je misschien wel schrijver, projectleider in de bouw via Lybrae, kunstenaar of acteur. Zelfs als je een minder creatief beroep hebt, probeer je altijd met een frisse blik naar je werk te kijken. Op zoek naar cadeaus voor vrienden en familie? De ontvanger kan een origineel cadeau verwachten.

Lees ook:  Tarotkaarten leggen: zo doe je dat

Wat zijn de valkuilen van een Weegschaal? Soms vragen mensen jou een keuze te maken. Als je direct moet beslissen, sta je met je handen in je haar. Het kan dus voorkomen dat jouw mening af en toe wat ondersneeuwt. Dat geeft in feite niet: kom op een later moment alsnog op jouw mening terug en dan sta je supersterk in je schoenen.

Weegschaal in relaties

Weegschalen zijn doorgaans zeer loyaal. Hebben zij voor jou gekozen, dan hoef je je geen zorgen te maken over concurrentie. Ook in vriendschappen zijn ze trouw en helpen ze waar nodig. Bij jou zijn andermans geheimen veilig, want jij houdt niet van roddelen of oordelen.  Je staat er altijd voor open om anderen te leren kennen en bent hierbij altijd nieuwsgierig naar hun visie of standpunten. Ben jij benieuwd welk sterrenbeeld het best bij een weegschaal past? Lees dan ook: sterrenbeelden die bij elkaar passen!

Op het gebied van relaties en vriendschappen kijk jij wel het liefst even de kat uit de boom. Weegschalen matchen het best met mensen die dezelfde normen en waarden delen en die hen een veilig en stabiel gevoel geven. Doorgaans is dit het geval bij iemand met het sterrenbeeld Ram, Stier, Tweelingen, Leeuw en Waterman. Ben je nieuwsgierig en wil je precies weten waarom je goed zou matchen met een Ram of Stier? Ook daar lees je op meer over op onze website.

Vriendschap

Als Weegschaal ben je loyaal, avontuurlijk, je bent kalm en houd je hoofd koel. Toch vind je het fijn om levendige mensen om je heen te hebben. Het sterrenbeeld Boogschutter is vaak op zoek naar avontuur en is een energieke en optimistische persoonlijkheid. Ze hebben vaak veel vrienden en staan ​​bekend om hun oprechte en behulpzame karakter. Boogschutters houden ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe ervaringen op te doen. Dit maakt het een perfecte match voor de weegschaal op het gebied van vriendschap.

Lees ook:  Ontdek welk krachtdier bij jou hoort!

Naast de karaktereigenschappen van een Weegschaal, zijn er ook bijzondere eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman. Ook een aanrader om te lezen als je van astrologie houdt!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down