Een dromerig onderwaterballet van bloemen

23 september 2017
287

De Utrechtse Anne ten Donkelaar weet van bloemen dromerige kunstwerken te maken. Haar nieuwste creaties bevatten composities van zorgvuldig in het water gelegde bloemen die zachtjes met het water meedeinen, alsof ze kalm dansen op muziek. De werken heeft ze dan ook omgedoopt tot Underwater Ballet.

Anne maakt gebruik van kleurrijke bloemen en dat springt tegen een witte achtergrond mooi in het oog. De bloemenstelen doen dienst als benen. Anne houdt ervan dat ze lang en zichtbaar zijn en heeft zoveel mogelijk bladeren verwijderd, zodat de bloem volledig tot zijn recht komt.

De bloemen zijn verzwaard met kleurige stukjes touw die zijn verbonden aan moeren en schroeven. Het houdt de bloemen op hun plek, maar geeft ze nog wel wat bewegingsvrijheid om te kunnen dansen. Enorm inspirerend om te zien hoe je deze flora een nieuwe identiteit geeft met creativiteit.

Anne's werken zijn ook te bewonderen op Instagram en eerder schreven we dit artikel over haar andere prachtige kunstwerken.

ballet 1

ballet 2

ballet 3

ballet 4

ballet 5

ballet 6

ballet 7

ballet 8

ballet 9

ballet 10

Ook Spaanse kunsteraar Ignacio Canales Aracil maakt van bloemen etherische werken. Hij weeft van gedroogde bloemen levensgrote manden. Het werk is zo delicaat dat ze bij een verkeerde inschatting onder hun eigen gewicht kunnen bezwijken.

Lees ook:  Hut 16 van oude timmerwerkplaats tot een ruim & licht verblijf in bruisend Zutphen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings