Een dromerig onderwaterballet van bloemen

1923 VIEWS
Een dromerig onderwaterballet van bloemen

De Utrechtse Anne ten Donkelaar weet van bloemen dromerige kunstwerken te maken. Haar nieuwste creaties bevatten composities van zorgvuldig in het water gelegde bloemen die zachtjes met het water meedeinen, alsof ze kalm dansen op muziek. De werken heeft ze dan ook omgedoopt tot Underwater Ballet.

Anne maakt gebruik van kleurrijke bloemen en dat springt tegen een witte achtergrond mooi in het oog. De bloemenstelen doen dienst als benen. Anne houdt ervan dat ze lang en zichtbaar zijn en heeft zoveel mogelijk bladeren verwijderd, zodat de bloem volledig tot zijn recht komt.

De bloemen zijn verzwaard met kleurige stukjes touw die zijn verbonden aan moeren en schroeven. Het houdt de bloemen op hun plek, maar geeft ze nog wel wat bewegingsvrijheid om te kunnen dansen. Enorm inspirerend om te zien hoe je deze flora een nieuwe identiteit geeft met creativiteit.

Anne’s werken zijn ook te bewonderen op Instagram en eerder schreven we dit artikel over haar andere prachtige kunstwerken.

ballet 1

ballet 2

ballet 3

ballet 4

ballet 5

ballet 6

ballet 7

ballet 8

ballet 9

ballet 10

Ook Spaanse kunsteraar Ignacio Canales Aracil maakt van bloemen etherische werken. Hij weeft van gedroogde bloemen levensgrote manden. Het werk is zo delicaat dat ze bij een verkeerde inschatting onder hun eigen gewicht kunnen bezwijken.

MEER INSPIRATIE

Boeketten van versteende bloemen
Dit huis heeft prachtige tapijten en gordijnen van echte bloemen
Deze vrouw plant wilde tuinen van tulpen in het Nederlandse landschap
Kunstenares maakt levensgrote installaties van geborduurde bloemen