Drie indrukwekkende wegen in Spanje

27 september 2020
164

Spanje is een land dat de reiziger veel te bieden heeft. Zo vind je er natuurlijk talloze kustplaatsen langs de Middellandse Zee, maar ook kun je de prachtige eilanden van het land bezoeken. Ook biedt Spanje veel cultuur aan met steden als Madrid en Barcelona. Desondanks is het Europese land nog meer dan dat. De liefhebber van het autorijden kan zijn of haar geluk namelijk ook niet op in Spanje. Dit kun je doen in je eigen auto, maar je kunt ook een auto huren op je bestemming nadat je gevlogen bent naar Spanje. Door dit te doen op een site als EasyTerra kun je vervolgens deze indrukwekkende wegen in het land ontdekken in je huurauto. 

 

Añisclo

Añisclo is een route in de Pyreneeën, een prachtige bergpas in Spanje. Het ligt in Aragón en wordt ook wel de ‘Ruta de los Reyes de Aragón’ genoemd. Je kunt het zeker betitelen als spannend en indrukwekkend. Añisclo is namelijk een mooie route die je onder meer door de Añisclo kloof leidt, wat in het Spaans ‘cañón de Añisclo’ heet. Langs steile bergwanden en beeldschone watervallen zul je uiteindelijk aankomen bij een zeer indrukwekkende locatie in het nationale park van Ordesa en Monte Perdido. Ook het beginpunt van ‘Ruta de los Reyes de Aragón’ is een grote aanrader. Je start namelijk dichtbij één van de mooiste dorpen van Spanje: Aínsa. Hier staan prachtige oude gebouwen in smalle straatjes en steegjes met een uitzicht op een indrukwekkende omgeving.

 

Tossa de Mar

Het zou zomaar kunnen dat jij naast een liefhebber van het autorijden ook een grote liefde hebt voor de zee. Dit soort bestuurders kunnen zeker terecht op de GI-682. Dit is een weg tussen Tossa de Mar en Sant Feliu de Guixols, wat beide typische badplaatsen zijn. Het ligt in de provincie Gerona (Costa Brava) in het welbekende Catalonië. De GI-682 is zeker de moeite waard, onder meer doordat de weg maar 21 kilometer lang is. Je zult tijdens deze korte route constant kunnen genieten van idyllische uitzichten op de Middellandse Zee,  terwijl je ook indrukwekkende bossen en prachtige baaien onderweg zult tegenkomen. In Tossa de Mar moet je trouwens ook zeker Vila Vella bezoeken, wat het oudste deel van de stad is. 

Lees ook:  Gelukkig wonen door een goede band met je buren

 

Sa Calobra

Sa Calobra zul je mogelijk al wel kennen. Misschien niet van naam, maar sowieso wel van de indrukwekkende foto’s. In Spanje zul je namelijk weinig wegen vinden die vaker op de foto zijn gezet dan de beroemde MA-2141. Deze weg is namelijk wereldberoemd, wat onder meer komt doordat het bestaat uit 12 bochten van 180 graden. Toch is dat niet het beroemdste kenmerk van deze weg, dat is namelijk die ene bocht van 360(!) graden. De MA-2141 begint bij de MA-10 bij Escorca en het indrukwekkende stuwmeer Gorg Blau. Je zult uiteindelijk eindigen bij Sa Calobra. Het is niet slim om de MA-2141 weg te rijden in hoogzomer. Het is er dan namelijk extreem druk, terwijl de mooie weg best wel smal is.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings