Dorpsbewoners breien reusachtige truien om olifanten warm te houden

25 januari 2017
179

In het Wildlife SOS Conservation and Care Center in India leven olifanten die gered zijn van jarenlange verwaarlozing en misbruik. Hier worden ze verzorgd en wanneer mogelijk gerehabiliteerd.

In Mathura, waar dit reservaat staat, was het onlangs onverwacht koud. Nu kunnen olifanten daar in principe redelijk goed tegen, maar door de combinatie van extreme kou en het feit dat veel olifanten vatbaar zijn voor ziektes doordat ze (nog) niet gezond zijn, was het nodig ze extra warm te houden.

Inwoners van de omliggende dorpen wisten hier wel raad op en startten met breien van reusachtige truien en ponchos. De kleurrijke exemplaren zijn redelijk aan de maat, één trui kost ongeveer 4 weken om te maken. 3 van de 23 olifanten hebben nu zo'n gezellige trui, de inwoners breien lustig door om ervoor te zorgen dat de volgende winter alle olifanten er zo warm en kleurrijk bij lopen.

Gelukkig zijn de temperaturen inmiddels weer aan het stijgen en krijgen de andere olifanten een gewone deken die net zo warm is, alleen wat minder stijlvol.

 

olifanten olifanten2 olifanten3 olifanten5

Lees ook:  De uitzonderlijke schoonheid van albino's

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings