Dorpsbewoners breien reusachtige truien om olifanten warm te houden

3535 VIEWS
Dorpsbewoners breien reusachtige truien om olifanten warm te houden

In het Wildlife SOS Conservation and Care Center in India leven olifanten die gered zijn van jarenlange verwaarlozing en misbruik. Hier worden ze verzorgd en wanneer mogelijk gerehabiliteerd.

In Mathura, waar dit reservaat staat, was het onlangs onverwacht koud. Nu kunnen olifanten daar in principe redelijk goed tegen, maar door de combinatie van extreme kou en het feit dat veel olifanten vatbaar zijn voor ziektes doordat ze (nog) niet gezond zijn, was het nodig ze extra warm te houden.

Inwoners van de omliggende dorpen wisten hier wel raad op en startten met breien van reusachtige truien en ponchos. De kleurrijke exemplaren zijn redelijk aan de maat, één trui kost ongeveer 4 weken om te maken. 3 van de 23 olifanten hebben nu zo’n gezellige trui, de inwoners breien lustig door om ervoor te zorgen dat de volgende winter alle olifanten er zo warm en kleurrijk bij lopen.

Gelukkig zijn de temperaturen inmiddels weer aan het stijgen en krijgen de andere olifanten een gewone deken die net zo warm is, alleen wat minder stijlvol.

 

olifanten olifanten2 olifanten3 olifanten5

MEER INSPIRATIE

Dit curieuze verlaten kasteel heeft een duizelingwekkend mooi interieur
Deze deuren leiden naar een andere wereld
De blauwe stad van Marokko | Overnachten
De bijzondere postzegels van Bhutan zijn kleine kunstwerken