In dit dorp in India planten ze 111 bomen voor elk meisje dat geboren wordt

4 januari 2017
194

In Piplantri, een dorp in Rajasthan in India, hebben ze een schitterende traditie voor elke geboorte van een meisje: de inwoners planten voor iedere geboorte 111 nieuwe bomen.

Dit gebruik is ontstaan toen Kiran, de dochter van een van de leiders van het dorp, heel jong overleed. Haar vader wilde ervoor zorgen dat het leven door kon gaan, en plantte 111 bomen voor haar nagedachtenis. Sindsdien vieren de bewoners van Piplantri het nieuwe leven door het door door te geven in het plánten van nieuwe natuur: al meer dan 250.000 bomen werden neergezet voor alle meisjes die het levenslicht zagen.

Onderdeel van de traditie is dat de inwoners van het dorp 21.000 Roepies inleggen, de ouders van het meisje 10.000 (bij elkaar zo'n 450 Euro) en dit 20 jaar vastzetten op een depositorekening voor het kind.

De dorpsbewoners zorgen goed voor de bomen, o.a. door aloe vera in de buurt van de stammen te planten wat ervoor zorgt dat de bomen niet worden aangetast door termieten. Na verloop van tijd realiseerden ze zich dat de aloe vera ook een commerciële waarde heeft, en ze vroegen een paar experts om hen te trainen in het maken van aloe vera producten.

Hoe klein ook, de impact die de traditie in dt dorp maakt op de individuele mensenlevens is groot. Bijzonder dat er mensen zijn die met zoveel overtuiging voor de wereld zorgen.

Iets om over na te denken.

 

piplantri2 piplantri3 piplantri4 piplantri5 piplantri6 piplantri7a

Lees ook:  16 Indiase wijsheden voor alledaagse dingen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings