Tiffanie Turner laat zien hoe je de mooiste bloemen maakt van papier

1150 VIEWS
Tiffanie Turner laat zien hoe je de mooiste bloemen maakt van papier

Een van onze favoriete papierkunstenaars, Tiffanie Turner, heeft een boek uitgegeven waarin zij al haar opgedane kennis over bloemen maken van papier met ons deelt. Fijn om zelf uit te proberen, maar vast nog een hele uitdaging om Tiffanie te evenaren als je nagaat hoe verfijnd en hoe groot haar kunstwerken zijn.

Bloemen maken van papier

Tiffanies botanische kunstwerken, waarin ze haar architectuur achtergrond combineert met haar liefde voor de natuur, zijn de uitkomst van het jaren lang verfijnen van allerlei technieken. Haar unieke kunstvorm heeft Tiffanie nu in boekvorm vastgelegd: van materiaalkeuze en basis technieken tot verf recepten en specifieke constructie vaardigheden. Het boek bevat 254 pagina’s met prachtige foto’s en veel stap-voor-stap instructies. Bijzonder dat Tiffanie al haar kennis wil delen … nu nog kijken of we er ook daadwerkelijk iets mee kunnen.

Het prachtige boek, The fine art of paper flowers, kun je hier kopen.

bloemen maken van papier 1

bloemen maken van papier 2

bloemen maken van papier 3

bloemen maken van papier 4

bloemen maken van papier 5

bloemen maken van papier 6

bloemen maken van papier

zelf bloemen maken (boek)Foto’s: Aya Brackett

Zelf iets maken … heerlijk als het lukt en zeker als je iets nieuws kunt creëren van iets dat kapot is gegaan. Kintsugi helpt je daarbij al een heel eind op weg.

MEER INSPIRATIE

Een explosie van papieren figuren
Digitale perfectie, met de hand gemaakt
Kunstige 3D postzegels
Ongelooflijk: glas-in-loodkunst van papier