Tiffanie Turner laat zien hoe je de mooiste bloemen maakt van papier

23 april 2018
463

Een van onze favoriete papierkunstenaars, Tiffanie Turner, heeft een boek uitgegeven waarin zij al haar opgedane kennis over bloemen maken van papier met ons deelt. Fijn om zelf uit te proberen, maar vast nog een hele uitdaging om Tiffanie te evenaren als je nagaat hoe verfijnd en hoe groot haar kunstwerken zijn.

Bloemen maken van papier

Tiffanies botanische kunstwerken, waarin ze haar architectuur achtergrond combineert met haar liefde voor de natuur, zijn de uitkomst van het jaren lang verfijnen van allerlei technieken. Haar unieke kunstvorm heeft Tiffanie nu in boekvorm vastgelegd: van materiaalkeuze en basis technieken tot verf recepten en specifieke constructie vaardigheden. Het boek bevat 254 pagina's met prachtige foto's en veel stap-voor-stap instructies. Bijzonder dat Tiffanie al haar kennis wil delen ... nu nog kijken of we er ook daadwerkelijk iets mee kunnen.

Het prachtige boek, The fine art of paper flowers, kun je hier kopen.

bloemen maken van papier 1

bloemen maken van papier 2

bloemen maken van papier 3

bloemen maken van papier 4

bloemen maken van papier 5

bloemen maken van papier 6

bloemen maken van papier

zelf bloemen maken (boek)Foto's: Aya Brackett

Zelf iets maken ... heerlijk als het lukt en zeker als je iets nieuws kunt creëren van iets dat kapot is gegaan. Kintsugi helpt je daarbij al een heel eind op weg.

Lees ook:  Wat is te zien in de Shakespeare Globe Theater in London?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings