Dit zijn ’s werelds meest schattige dieren

21 maart 2022
321
schattige dieren

Ik denk dat velen van ons wel schuldig zijn aan het kijken van kattenfilmpjes op Facebook, of foto’s verzamelen van schattige puppy’s. Of je nu zelf dieren thuis hebt bent of niet, over één ding kunnen we het allemaal eens zijn, dat dieren ontzettend schattig kunnen zijn. Over het algemeen vallen baby dieren eigenlijk altijd wel in de smaak, maar hoe komt dat precies? Blijkbaar is er een onderzoek geweest waarom wij dieren zo schattig kunnen vinden. Het blijkt dat wij jonge dieren en baby’s met elkaar vergelijken. Over het algemeen worden baby’s ook schattig gevonden en ontstaat er een gevoel van kwetsbaarheid en de neiging om het dier te verzorgen, beschermen of aanraken. Aangezien het lezen over schattige dieren altijd een leuke en zinvolle bezigheid is, is hier een lijst van ’s wereld meest schattige dieren.

Puppy’s

Zoals we allemaal weten zijn puppy’s de jonge versie van honden. Een hond is één van de meest geliefde en ook misschien wel het meest voorkomende huisdier. Misschien heb je zelf wel een hond of ken je op z’n minst iemand die een hond heeft. Een groot deel van de honden worden natuurlijk aangeschaft wanneer ze nog pup zijn. Dan is het opvoeden vaker makkelijker dan wanneer je dit bij een volwassen hond probeert. Daarbij bezwijkt iedereen bij twee kleine kraaloogjes. Het uitzoeken van een pup is dan natuurlijk ook een ontzettend leuk iets. Om overspoeld te worden met allemaal leuke en schattige puppy’s is iets waar we vrijwel allemaal van dromen. Geniet daarom hier van een stel ontzettend schattige puppy's.

Lees ook:  Kunstenaar gebruikt vieze auto's als canvas voor schitterende tekeningen

puppers

Kittens

Kittens zijn natuurlijk bijna hetzelfde verhaal als puppy’s. Het komt vaak voor dat mensen of kattenmensen zijn of juist hondenmensen. Natuurlijk zijn er ook vaak personen die zowel katten als honden leuk vinden. Kittens zijn natuurlijk de baby versie van katten. Katten opvoeden is weer iets heel anders dan het opvoeden van honden. Bij katten zie je niet vaak dat ze op een cursus gaan of dat ze kunstjes aangeleerd krijgen. Het verzorgen van katten is dan over het algemeen ook minder intens dan bij honden. Katten zijn tevreden met eten, een kattenbak en zo nu en dan wat affectie en speelsheid. Verder trekken ze veel hun eigen plan en zijn ze relatief zelfstandig.

Kittens

Zeehonden

Het zal waarschijnlijk niet als eerste in je opkomen, wanneer je naar hun schattige oogjes kijkt, maar gewone zeehonden zijn wilde roofdieren. Door het hebben van een gestroomlijnd lichaam en hun scherpen tanden zijn ze perfect gebouwd om op vissen te jagen. Zeehonden worden over het algemeen het vaakst gevonden bij de kust. Het zijn echte kustbewoners. Hun leefgebied ligt bij de kusten van de Stille en Atlantische Oceaan. Natuurlijk is de Waddenzee in Nederland ook een populair plekje voor zeehonden om te verkassen. Mocht je dus een keer deze snoezige dieren willen aanbidden, dan kan je altijd eens een bezoekje brengen aan Zeehondencentrum Pieterburen.

Zeehonden

Egels

Egels zijn die ontzettend schattige dieren met die stekelvacht. Hun stekelvacht wordt gebruikt als beschermingsmechanisme. Wanneer ze zich bedreigd voelen, zullen ze hun stekels uitsteken en in sommige gevallen zichzelf oprollen. Egels komen in heel Nederland voor, voornamelijk in de warmere maanden. Dit komt omdat egels in de winter een winterslaap houden en zich dan terugtrekken. In de zomer zal je vast wel eens een egel door je tuin hebben zien rennen, want dit is ook een gebied waar ze het liefst verblijven en ook op zoek gaan naar eten. Ze zijn het meest te vinden in lage planten, zoals struiken. Wanneer je dus een tuin hebt met wat begroeiing is de kans groter dat je deze schattige diertjes kan bewonderen. Een grote tip: probeer je tuin een beetje egelvriendelijk te maken, zodat ze niet te ver hoeven te gaan om eten te vinden. Dit kan er namelijk voor zorgen dat ze de weg op gaan en uiteindelijk op plekken uitkomen waar ze doodgereden kunnen worden. Dit willen we natuurlijk te allen tijde kunnen voorkomen.

Lees ook:  De wijsheid van de Beer en de Uil

Egel

Konijnen

Konijnen zijn zowel populaire huisdieren als dieren die je vaak in het wild tegenkomt. Deze schattige dieren met hun zachte vacht zijn echte eyecatchers. Konijnen zijn net als katten relatief makkelijke huisdieren. Je kan met ze spelen en met ze knuffelen, maar hebben naast aandacht, voeding en het schoonmaken van het hok weinig verzorging nodig. Het is voor konijnen wel echt cruciaal dat ze elke dag eten en dat je goed oplet of hun tandjes bijvoorbeeld te lang worden voor ze om te eten. Konijnen hebben namelijk gevoelige darmen, waardoor er snel een verstopping kan plaatsvinden wanneer deze diertjes niet elke dag eten krijgen of kunnen eten.

Konijn

Panda’s

Als laatste, maar zeker niet de minst schattige dieren: panda’s. Panda’s zijn een zeldzame beersoort die voornamelijk terug te vinden zijn in de hoge bergen in het westen van China. Panda’s houden zich op in bamboebossen. Eén panda eet ongeveer 12 tot 40 kg bamboe per dag. Om deze hoeveelheid aan bamboe weg te kunnen eten, is een panda gemiddeld 14 uur aan het eten. Doordat bamboe het hele jaar aanwezig is, hoeven panda’s geen winterslaap te doen, in tegenstelling tot andere beersoorten. Aan het einde van de lente komen panda’s bij elkaar om te paren, maar naast dat zijn ze vrijwel niet geïnteresseerd in hun soortgenoten en leven dus ook prima op zichzelf. Helaas zijn voor ons West-Europeanen panda’s alleen te bewonderen in dierentuinen. Want hoe leuk zou het zijn om met een kleine panda te kunnen spelen/knuffelen.

Panda

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings