Dit zijn misschien wel de meest idyllische dorpjes ter wereld

3030 VIEWS
Dit zijn misschien wel de meest idyllische dorpjes ter wereld

In ons hectische leven is het vaak maar lastig om helemaal tot rust te komen, want zelfs wanneer we even lekker in de tuin zitten om te genieten van het zonnetje of in bed liggen om eindelijk te gaan slapen, staan onze gedachten niet stil; er is nog zoveel dat gedaan moet worden.. De moderne tijd biedt geweldige kansen, maar kan bij tijd en wijlen ook veeleisend zijn. Gelukkig zijn er nog plekken op de wereld waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Slaperige dorpjes waar de afgelopen 300 jaar geen nieuwe huizen zijn gebouwd, die bijna weer helemaal zijn teruggenomen door de natuur of in volledige afzondering aan het einde van de wereld staan. Een heerlijk contrast met de moderne wereld!

1. Najac, Frankrijk

Dit 13e eeuwse dorp staat bovenop een bergkam middenin de vallei van Averyon waar het een prachtig uitzicht biedt op de omgeving. Het dorp bestaat uit één enkele straat met aan het eind het koninklijke kasteel van Najac.

Najac, Frankrijk

2. Manarola, Italië

Manarola is één van de vijf dorpjes langs de Italiaanse kust, die samen ook wel Cinque Terre genoemd worden. Manarola is gesticht in de 12e eeuw en daarmee het oudste van de dorpjes. Er zijn prachtige wandelpaden die de dorpjes met elkaar verbinden, waarvan het deel tussen Manarola en Riomaggiore bekend staat als Via dell’Amore – het liefdespad.

Lees ook:  Een toevluchtsoord voor moderne pelgrims

Cinque Terre, Italië

3. Bibury, Engeland

In Bibury staan prachtige 17de – eeuwse huisjes waar vroeger wevers woonden en langs de hoofdstraat stroomt de rivier Coln, die de forellenkwekerij jaarlijks van 10 miljoen forellen voorziet.

Bibury, Engeland

4. Bourtange, Nederland

Bourtange is een vestingdorp in de provincie Groningen. Bijzonder is vooral ook de stervorm van de vesting die vanuit de lucht voor een spectaculair uitzicht zorgt. Maar ook vanaf de grond is er veel moois te zien en lijkt het soms net alsof je een stap terug in de geschiedenis zet.

Bourtange, Nederland

5. Rothenburg, Duitsland

Het middeleeuwse dorp Rothenburg ob der Tauber is een voormalig rijksstad. Je kunt hier heerlijk wandelen door het historische centrum en het kasteel bezichtigen. Een deel van het dorp moest na de Tweede Wereldoorlog herbouwd worden vanwege een bombardement.

Rothenburg, Duitsland

6. Renndolsetra, Noorwegen

Renndolsetra biedt de gelegenheid om volop te genieten van de natuur van Innerdalen Valley. Zelfs de daken van de houten huisjes zijn overgroeid met groen.

Renndolsetra, Noorwegen

7. Ilulissat, Groenland

Ilulissat is een kleurig dorp gelegen aan disko bay nabij de IJsfjord van Ilulissat. Hier kun je immense ijsbergen bewonderen en walvissen spotten.

Ilulissat, Groenland

8. Shengsi, China

Dit oude vissersdorp wordt al lange tijd niet meer bewoond en gaat daardoor geheel op in de natuur. De muren en daken van de oude woningen zijn geheel begroeid met klimop wat voor een sprookjesachtig effect zorgt.

Lees ook:  Lokale charme en eindeloze gastvrijheid op Corfu

Shengsi, China

9. Hamnoy, Noorwegen

Hamnoy is een klein, oud vissersdorpje in Noorwegen dat een geweldig uitzicht biedt op de ongerepte natuur.

Hamnoy, Noorwegen

10. Hallstatt, Oostenrijk

In het dorpje Hallstatt zijn vele vondsten te bewonderen van de Hallstattcultuur: een beschaving uit de vroege ijzertijd. Er zijn geweldige wandelpaden langs de waterval en de indrukwekkende, archeologische sites.

Hallstatt, Oostenrijk

11. Sintra, Portugal

Sintra was vroeger het zomerverblijf voor Portugese koningen en staat dan ook vol met de meest prachtige paleizen en kastelen. Het ligt hoog in de bergen bij een natuurpark, maar heeft ook zijn eigen strand.

sintra, Portugal

12. Ogimachi, Japan

Ogimachi behoort tot een van de historische dorpen van Shirakawa-go en Gokayama, waar de oude huizen gebouwd zijn in de kenmerkende gassho-zukuri-stijl, waardoor deze huizen goed bestand zijn tegen de hevige sneeuwval.

Gokayama, Japan

 

MEER INSPIRATIE

Levende beelden van het oude Japan
De honingjagers van de Himalaya
Deze Iraanse gebouwen laten zien dat de sprookjes van 1001nacht nog springlevend zijn
Dit curieuze verlaten kasteel heeft een duizelingwekkend mooi interieur