Dit zijn geen foto’s…

1852 VIEWS
Dit zijn geen foto’s…

De schilderijen van de Madrileense schilder Pedro Campos reflecteert een wereld die glanst, schitterend en schijnt. Zijn onderwerpen – aluminium blikjes, appels gewikkeld in plastic, glazen knikkers, ruggen van koffietafelboeken – verbeelden een vorm van pure perfectie. Pedro kiest bewust voor het schilderen van alledaagse voorwerpen zodat ze ‘de zintuigen shockeren met hun pracht.’

Er zit een vleugje pop-art in de werken – de potten met jelly beans passen goed in het straatje van Wayne Thiebaud en de coca-cola blikjes doen uiteraard meteen denken aan Andy Warhol. Pedro gebruikt echter de tools en technieken van de oude meesters en studeerde oorspronkelijk voor kunstrestaurateur. Op zijn 30e stapte hij over naar olieverf en startte hij zijn carrière als schilder.

Het kan niet anders dan dat zijn werk als restaurateur zijn interesse voor precisie en detail heeft aangewakkerd. Zelf zegt hij hierover: “Het repareren van verloren gegane delen in oude schilderijen dwingt je om te zoeken naar een exacte kleur. Elke persoonlijke interpretatie doet er niet toe.”

Of je het nu mooi vindt of niet, fascinerend is het zeker!

pedro campos

pedro campos2 pedro campos3 pedro campos4 pedro campos5 pedro campos6 pedro campos7 pedro campos9

 

 

MEER INSPIRATIE

Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven
Camouflagekunst van Cecilia Paredes
Scherven brengen geluk