Dit zijn geen foto's...

6 maart 2017
411

De schilderijen van de Madrileense schilder Pedro Campos reflecteert een wereld die glanst, schitterend en schijnt. Zijn onderwerpen - aluminium blikjes, appels gewikkeld in plastic, glazen knikkers, ruggen van koffietafelboeken - verbeelden een vorm van pure perfectie. Pedro kiest bewust voor het schilderen van alledaagse voorwerpen zodat ze 'de zintuigen shockeren met hun pracht.'

Er zit een vleugje pop-art in de werken - de potten met jelly beans passen goed in het straatje van Wayne Thiebaud en de coca-cola blikjes doen uiteraard meteen denken aan Andy Warhol. Pedro gebruikt echter de tools en technieken van de oude meesters en studeerde oorspronkelijk voor kunstrestaurateur. Op zijn 30e stapte hij over naar olieverf en startte hij zijn carrière als schilder.

Het kan niet anders dan dat zijn werk als restaurateur zijn interesse voor precisie en detail heeft aangewakkerd. Zelf zegt hij hierover: "Het repareren van verloren gegane delen in oude schilderijen dwingt je om te zoeken naar een exacte kleur. Elke persoonlijke interpretatie doet er niet toe."

Of je het nu mooi vindt of niet, fascinerend is het zeker!

pedro campos

pedro campos2 pedro campos3 pedro campos4 pedro campos5 pedro campos6 pedro campos7 pedro campos9

 

 

Lees ook:  Afgedankte motoronderdelen krijgen tweede leven als kleurrijke dieren

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down