Dit zijn de mooiste plekken van IJsland

415 VIEWS
Dit zijn de mooiste plekken van IJsland

Op het moment is het reizen naar andere landen zo goed als onmogelijk. Toch zal er een tijd komen dat je weer eenvoudig het buitenland kunt bezoeken. Je wilt dan dus graag een tijdje iets anders doen dan achter je zit sta bureau zitten (of staan). Je zou er dan voor kunnen kiezen om een vakantie naar het prachtige IJsland te nemen. In de afgelopen jaren is dit land steeds populairder geworden als bestemming onder de reizigers, wat zeker terecht is. IJsland heeft namelijk zo ontzettend veel natuurschoon, dat moet je eens met je eigen ogen gezien hebben.

Blue Lagoon

Tijdens je reis naar en door IJsland zul je de Blue Lagoon zeker niet mogen missen. Dit is een legendarische geothermische warmwaterbron, terwijl het ook nog eens een natuurlijke spa vol luxe is. Het bronwater van de Blue Lagoon komt uit extreem diepe gaten, sommige zitten namelijk op een diepte van wel tweeduizend meter. Bovendien is het water heerlijk warm met een gemiddelde temperatuur van 40 graden Celsius, waar echt niets mis mee is. Daarnaast zit het water in de Blue Lagoon vol met mineralen die een positief effect zullen hebben op je huid. De ultieme IJsland-ervaring is dan ook het zwemmen in het warme water van de Blue Lagoon terwijl je gezicht temperaturen onder nul ervaart. Niet alleen hierom moet je de Blue Lagoon bezoeken, maar ook door hoe ontzettend prachtig is. 

Het zwarte strand

Lees ook:  Wat zijn de mooiste bloemen ter wereld?

Naar alle waarschijnlijkheid zul je nog nooit eerder een strand hebben gezien waarop het zand een zwarte kleur heeft. Dit is tenminste het geval als je nog nooit eerder in IJsland bent geweest. In dit Europese land vind je namelijk wel degelijk een zwart strand. Dit ligt in de buurt van Vik. Vik is het meest zuidelijke dorpje van IJsland en echt piepklein, er wonen namelijk maar net iets meer dan 300 mensen. Vik is dus ook niet echt bekend, al heeft het zwarte zandstrand hier wel verandering in gebracht. Dit moet je zeker niet zien als een tropisch paradijs, maar het is natuurlijk wel een zeer indrukwekkende plek om eens te zien. Je uitzicht is bovendien nog wat dramatischer gemaakt door de hoge puntige rotsen die in de zee liggen net voor de kust. 

Jökulsárlón 

Jökulsárlón is niet alleen het bekendste gletsjermeer van IJsland, het is direct ook het grootste exemplaar in dit Europese land. Als je op doorreis gaat door IJsland dan zul je Jökulsárlón zeker niet mogen missen, zo simpel is het nou eenmaal. Dit gletsjermeer is echt 100 procent adembenemend. Je zult hier prachtige blauwe ijsrotsen zien die in het extreem koude water drijven. Je zult je zelfs op een andere planeet wanen als je aan de rand van Jökulsárlón staat tijdens je vakantie in IJsland. Als je helemaal geluk hebt dan zul je zelfs nog zeehonden zien zwemmen tussen de grote stukken ijs in het water. Je vindt Jökulsárlón overigens in het zuidoostelijke deel van IJsland, het ligt zelfs niet eens heel ver van het eerder genoemde Vik. 

MEER INSPIRATIE

De interieurtrends van 2021
Prachtige wandelroutes
Ontdek het Romeins verleden van Zuid-Limburg
Bezinnen in Zuid-Limburg: ervaar een digital-detox