Dit zijn de mooiste plekken van IJsland

10 oktober 2020
161

Op het moment is het reizen naar andere landen zo goed als onmogelijk. Toch zal er een tijd komen dat je weer eenvoudig het buitenland kunt bezoeken. Je wilt dan dus graag een tijdje iets anders doen dan achter je zit sta bureau zitten (of staan). Je zou er dan voor kunnen kiezen om een vakantie naar het prachtige IJsland te nemen. In de afgelopen jaren is dit land steeds populairder geworden als bestemming onder de reizigers, wat zeker terecht is. IJsland heeft namelijk zo ontzettend veel natuurschoon, dat moet je eens met je eigen ogen gezien hebben.

Blue Lagoon

Tijdens je reis naar en door IJsland zul je de Blue Lagoon zeker niet mogen missen. Dit is een legendarische geothermische warmwaterbron, terwijl het ook nog eens een natuurlijke spa vol luxe is. Het bronwater van de Blue Lagoon komt uit extreem diepe gaten, sommige zitten namelijk op een diepte van wel tweeduizend meter. Bovendien is het water heerlijk warm met een gemiddelde temperatuur van 40 graden Celsius, waar echt niets mis mee is. Daarnaast zit het water in de Blue Lagoon vol met mineralen die een positief effect zullen hebben op je huid. De ultieme IJsland-ervaring is dan ook het zwemmen in het warme water van de Blue Lagoon terwijl je gezicht temperaturen onder nul ervaart. Niet alleen hierom moet je de Blue Lagoon bezoeken, maar ook door hoe ontzettend prachtig is. 

Het zwarte strand

Naar alle waarschijnlijkheid zul je nog nooit eerder een strand hebben gezien waarop het zand een zwarte kleur heeft. Dit is tenminste het geval als je nog nooit eerder in IJsland bent geweest. In dit Europese land vind je namelijk wel degelijk een zwart strand. Dit ligt in de buurt van Vik. Vik is het meest zuidelijke dorpje van IJsland en echt piepklein, er wonen namelijk maar net iets meer dan 300 mensen. Vik is dus ook niet echt bekend, al heeft het zwarte zandstrand hier wel verandering in gebracht. Dit moet je zeker niet zien als een tropisch paradijs, maar het is natuurlijk wel een zeer indrukwekkende plek om eens te zien. Je uitzicht is bovendien nog wat dramatischer gemaakt door de hoge puntige rotsen die in de zee liggen net voor de kust. 

Lees ook:  De magie van de draaitafel

Jökulsárlón 

Jökulsárlón is niet alleen het bekendste gletsjermeer van IJsland, het is direct ook het grootste exemplaar in dit Europese land. Als je op doorreis gaat door IJsland dan zul je Jökulsárlón zeker niet mogen missen, zo simpel is het nou eenmaal. Dit gletsjermeer is echt 100 procent adembenemend. Je zult hier prachtige blauwe ijsrotsen zien die in het extreem koude water drijven. Je zult je zelfs op een andere planeet wanen als je aan de rand van Jökulsárlón staat tijdens je vakantie in IJsland. Als je helemaal geluk hebt dan zul je zelfs nog zeehonden zien zwemmen tussen de grote stukken ijs in het water. Je vindt Jökulsárlón overigens in het zuidoostelijke deel van IJsland, het ligt zelfs niet eens heel ver van het eerder genoemde Vik. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De bonsaiboom-verzorggids: alles wat je moet weten over het snoeien & verzorgen van de bonsai

De zuiverende werking van de zoutlamp en betekenis hiervan

Het sterrenbeeld Tweeling: eigenschappen en karakter

Wat is een mala ketting, en waar gebruik je hem voor?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings