Dit zijn de mooiste plekken aan de Amalfikust

12 april 2021
537

De Amalfikust vind je bij de Golf van Salerno in Italië. De moeite waard om daar eens heen te gaan. Wellicht niet bij iedereen bekend, maar dat zegt niets over de schoonheid ervan. Mensen gaan vaak naar dezelfde plaats die ze als gezellig en mooi hebben ervaren. Soms ook wil je verandering van je vakantiebestemming. De Amalfikust is dan een aanrader.

Welke bezienswaardigheden vind je aan de Amalfikust?

Eerst een leuk weetje over deze plek: deze kust staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Onderstaand een opsomming van de meest fraaie plekken, maar er zijn er nog veel meer. Stippel een leuke route uit en geniet van de voorpret voor jouw vakantie in Italië.

 • Eerst een leuk weetje over deze plek: deze kust staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Onderstaand een opsomming van de meest fraaie plekken, maar er zijn er nog veel meer. Stippel een leuke route uit en geniet van de voorpret voor jouw vakantie in Italië.
 • Houd je van oude en gerenoveerde gebouwen, bezoek dan Duomo di Saint’Andrea, een prachtige kathedraal die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.
 • Heb je zin om een stuk verder te lopen, loop dan van Amalfi naar Atrani, een lieflijk dorp. Niet toeristisch, wel de moeite waard met de olijfboomgaarden, citroenen- en druiventeelt.
 • Houd je van fotogenieke vergezichten dan moet je Ravello bezoeken. Deze plek biedt je een fraai uitzicht over de gehele kustlijn. Heb je ook al zin om te gaan tekenen of schilderen, om te fotograferen, inspiratie vind je hier genoeg. Je moet echter niet bang zijn aangelegd om op deze kronkelige en steile wegen te durven rijden.
 • Duomo van Ravello sla je zeker niet over als je graag oude bouwwerken ziet. Het is een kathedraal uit de 11 e eeuw die in de 18 e eeuw gerenoveerd is. Het gebouw zelf is het bekijken waard maar ook van binnen, waar je prachtige mozaïeken en oude preekstoelen kunt bewonderen.
 • Bezoek de ruïnes van de Basiliek van Saint’Eustachio in de plaats Scala, de oudste plaats van de Amalfikust.
 • Minori, deze plaats bezoek je als je behoefte hebt even de hitte te ontvluchten. Voor frisse zeelucht ga je naar deze plek, waar het altijd verfrissend waait. De bijnaam van Minori is Stad van de Smaak door de aanwezigheid van citroenboomgaarden en wijngaarden. Tip: wil je de lekkerste Italiaanse pasta eten, bestel deze in Minori.
 • Voor het grootste strand ga je naar Maiori. Bij dit grote strand liggen kleine strandjes die slechts per boot bezocht kunnen worden.
 • Cetara, niet zo toeristisch, wel leuk om een kijkje te nemen, een echt vissersdorp. En als je van vis houdt, koop je hier de heerlijkste visgerechten.
 • Vietri sul Mare, hier kun jij genieten van prachtige, kleurrijke keramiek potten en schalen.
 • Salerno kan het begin of het einde zijn van je toer langs de Amalfikust. Je kunt hier lekker eten, je kunt er oude gebouwen, kerken en kastelen bezoeken. Vanuit Salerno is er een goede verbinding met Rome, fijn als je op doorreis bent na een bezoek aan de Amalfikust.
Lees ook:  Deze 7 apps maken reizen makkelijker

Ben je enthousiast geworden stippel voor jezelf een mooie reis uit, of laat je rijden door een georganiseerde tour te boeken. Bij dit laatste heb je geen zorgen om de auto, de parkeerplek, de steile en bochtige wegen, je hebt vakantie!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings