Dit zijn de beste zelfhulpboeken voor mensen die het leven met een korrel zout nemen

12 juni 2017
384

De Deense kunstenaar Johan Deckmann onderzoekt de uitdagingen van het leven door slimme titels te schilderen op de omslag van fictieve zelfhulpboeken. Grote vragen, angsten en absurditeiten van het leven: alles komt voorbij.

Maar waarom is dit inspirerend? Deckmann is praktiserend psychotherapeut en weet dat taal een helende werking kan hebben op de menselijke geest. Hij is er bedreven in om de ontdekkingen die hij doet tijdens zijn therapiesessies om te zetten in geestige zinnen. Volgens Deckmann kunnen de juiste woorden werken als medicijn.

Tekst omzetten in beeldende kunst

Doordat Deckmann zijn teksten verpakt in een visuele creatie van vormgeving en kleur, prikkelt hij je zintuigen. Situaties en gevoelens worden zo nog herkenbaarder. Je beseft je daardoor opeens dat je je drukt maakt om niks. Of dat het gewoon is zoals het is.

Johan Deckmann 1

De boekenkaften die de kunstenaar heeft beschilderd, zijn geïnspireerd op de zelfhulpboeken die in de jaren ’70 enorm populair waren. Tegelijkertijd speelt Deckmann in op de huidige tijd, waarin zelfhulpboeken niet uit de boekwinkels zijn weg te denken.

Johan Deckmann 3 Johan Deckmann 4 Johan Deckmann 5 Johan Deckmann 6

Een komische noot

Hoewel Deckman focust op de dingen in het leven die niet altijd van een leien dakje gaan of belemmeringen kunnen vormen, spreekt uit zijn werken ook een prettig gevoel voor zelfspot. Dat vraagt hij ook van de kijker - zonder lichtvoetige zelfreflectie gaat de betekenis zomaar aan je voorbij.

Johan Deckmann 2

Schermafdruk 2017-06-12 21.47.55 Schermafdruk 2017-06-12 21.50.16 Schermafdruk 2017-06-12 21.49.30 Schermafdruk 2017-06-12 21.49.20 Schermafdruk 2017-06-12 21.49.09 Schermafdruk 2017-06-12 21.48.49 Schermafdruk 2017-06-12 21.48.26

Deckmann speelt met zijn kunst in op hoe wij mensen soms zo heerlijk moeilijk kunnen doen over kleine dingen. Zijn werken zetten aan tot nadenken, maar toveren tegelijkertijd een glimlach op je gezicht. Het laat zien dat wij niet zoveel van elkaar verschillen, dat het leven kort is en we er van moeten genieten.

Lees ook:  3 mooie canvas prints voor in je woonkamer

Maar bovenal: lach!

Anderen bekeken ook: Fascinerende boeksculpturen | Ingewikkeld en mooi en De bezoekers van deze boekwinkel brengen boeken letterlijk tot leven

Via: thisiscolossal.com

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De mythe van Prometheus, god en Titaan

De 9 allermooiste gedichten bij overlijden moeder

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings