Dit zijn de allermooiste kerstmarkten van Duitsland 2021

23 november 2020
179
allermooiste kerstmarkten

In Nederland hebben we ook een aantal kerstmarkten, maar voor de mooiste en grootste kerstmarkten moet je toch echt in Duitsland zijn. In Duitsland wordt Kerst groots gevierd. Als de kerstmarkten begin november opengaan, kom je niet meer onder de kerstsfeer uit. Geniet van de glühwein, wijnen en de vele lekkernijen. Welke kerstmarkt in Duitsland ga jij in 2021 bezoeken? Wij hebben de allermooiste kerstmarkten voor je op een rijtje gezet.

Kerstmarkt Düsseldorf

Düsseldorf is de drukst bezochte kerstmarkt van Duitsland. Dit is dan ook niet voor niets. De stad wordt helemaal omgetoverd tot een sfeervol kerstparadijs. Dit jaar worden de kraampjes op 19 november klaargezet. Je kan vijf weken lang op zeven verschillende plekken in Düsseldorf over de kerstmarkt struinen. Bij de markt moet je zeker zijn. In het midden staat ieder jaar weer een enorme kerstboom opgetuigd. Hieromheen staan de marktkraampjes. Niet de marktkraampjes zoals we die in Nederland kennen, maar echte sfeervolle kraampjes met verlichting en puntdaken. Ga jij naar de kerstmarkt in Düsseldorf? Sfeer is zeker gegarandeerd.

De snelste manier om bij de kerstmarkt van Düsseldorf te komen vanuit Nederland is met de auto. Wil of kan je niet met de auto? Vanuit Nederland kun je ook heel gemakkelijk met de trein naar Düsseldorf reizen. Bij NS International kun je al een treinkaartje kopen voor € 19,- enkele reis.

Kerstmarkt Aken

De kerstmarkt in Aken vindt ieder jaar plaats in de omgeving van de Dom en het stadhuis. De kerstmarkt van Aken is wat kleiner en knusser, waardoor deze kerstmarkt het ideale uitje is voor het gezin. In het midden van het plein staat de grote kerstboom opgetuigd. Geniet van de sfeervolle marktkraampjes, de gezellige muziek en de typische heerlijke specialiteiten die de kerstmarkt in Aken te bieden heeft. Vergeet niet de Aachener Printen te proeven. Deze harde kruidkoek vind je alleen in Aken. Naast deze bijzondere koek zijn er nog heel veel andere lekkernijen te vinden op de kerstmarkt.

Lees ook:  Kruiden drogen: zo haalt u het maximale uit uw kruidentuin

Vanuit Utrecht ben je in 2,5 uur met de auto in Aken. Snel genieten van de knusse kerstmarkt.

Kerstmarkt Keulen

Keulen is de meest bekende kerstmarkt van Duitsland. Misschien ook wel de grootste met zeven kerstmarkten. Ook is het een van de allermooiste kerstmarkten in Duitsland. Ga jij voor de eerste keer de kerstmarkt in Keulen bezoeken? Een bezoekje aan de kathedraal kan zeker niet ontbreken. Vanuit de kathedraal kun je over de hele verlichte en versierde stad kijken.

Vind jij biologisch eten en drinken belangrijk? Dan zit je bij de kerstmarkt in Keulen goed. Op de kerstmarkt kun je verschillende biologische gerechten en dranken nuttigen. Wil jij eens iets anders dan de traditionele kerstmarkten? Bezoek dan een van de alternatieve kerstmarkten in Keulen, zoals de Holy Shit Shopping en de Super Christmas Market.

allermooiste kerstmarkten Duitsland

Kerstmarkt Oberhausen

Op niet een, maar op twee plekken is een kerstmarkt in Oberhausen te vinden! Naast het grootste winkelcentrum van Europa vind je de grootste en beroemdste kerstmarkt, namelijk kerstmarkt Centr0 Oberhausen. Niet alleen de houten marktkraampjes die gedecoreerd zijn maken de stad zo gezellig tijdens Kerst, maar ook het winkelcentrum is helemaal versierd. Door de tientallen verlichte dennenbomen op de kerstmarkt, waan je je in een sprookjesbos. De kerstmarkt in de Altstadt van Oberhausen is net zo gezellig.

Kerstmarkt Essen

De kerstmarkt van Essen is de mooist verlichte kerstmarkt van heel Duitsland, met wel 450.000 lichtjes. De kerstmarkt is dan ook een hele bekende en wordt al voor de 46e keer gehouden. Op de kerstmarkt worden vele culturen vertegenwoordigd. Geniet van culinaire lekkernijen uit verschillende landen. Een bezoek aan de middeleeuwse markt met handgemaakte producten is ook zeker de moeite waard! Zoek je nog een speciaal cadeau voor iemand? Op de kerstmarkt van Essen kun je zeker een uniek cadeau vinden.

Lees ook:  Landschappen van wol | Tapijtkunst

Wil jij over de mooie kerstmarkt en de stad kijken? Dit kan, tijdens het kerstseizoen staat op de Burgplatz een 45 meter hoog reuzenrad. Wanneer je in de lucht bent heb je een fantastisch uitzicht over alle de stad en kerstmarkt met alle lichtjes.

Kerstmarkt Munster

Het kleine en historische stadje Munster heeft tijdens het kerstseizoen een hele hoop te bieden. Met maar liefst 5 kerstmarkten in de binnenstad is de kerstsfeer zeker gegarandeerd. De koopmanshuizen en kerken in de binnenstad zijn sfeervol verlicht. Wanneer je door de binnenstad loopt komen de heerlijke geuren van de lekkernijen je al tegemoet. De oudste en mooiste kerstmarkt van Munster vind je op de Prinzipalmarkt. Je vindt hier allemaal kraampjes met erg mooie sieraden en originele kunstobjecten. Door de lichtjes ademt de kerstmarkt een romantische sfeer uit.

In Munster kun je dus struinen over verschillende kerstmarkten, maar je kan ook een speciale kerstrondleiding door de stad volgen. Je zal je ogen uitkijken. Alles waar je met de rondleiding langskomt is extra mooi verlicht

allermooiste kerstmarkten Duitsland

Kerstmarkt Dresden

De kerstmarkt in Dresden mag zeker niet ontbreken op dit lijstje. Dit is de oudste kerstmarkt in Duitsland en bestaat als sinds 1434. De kerstmarkt Dresden is wel 15.000 vierkante meter groot. Je bent dus heel wat uurtjes kwijt als je de hele kerstmarkt af wil struinen. De bekendste kerstmarkt van Dresden is de Striezelmarkt. De naam Striezel is afgeleid van de lokale fruitcake, die nu beter bekend is als Stollen. Deze kerstmarkt is niet zomaar een kerstmarkt. In Dresden worden allemaal festivals georganiseerd, waaronder het Dresden Stollenfest en het Pfefferkuchenfest. De kerstmarkt in Dresden is een eeuwenoude traditie.

Lees ook:  Handbal met Boliviaanse (over)grootmoeders

Kerstmarkt Berlijn

In de hoofdstad Berlijn halen ze natuurlijk ook alles uit de kast om andere steden te overtreffen. In Berlijn vind je maar liefst 26 kerstmarkten! Een hotel boeken is aan te raden, want je brengt hier gerust een week door. We lichten drie kerstmarkten heel kort toe, zodat je een idee hebt wat voor kerstmarkten Berlijn te bieden heeft.

De Potsdamer Platz is een bijzondere kerstmarkt vanwege zijn ligging en knusheid. Je kunt zelfs rodelen op deze kerstmarkt! Ook kun je schaatsen of winterspelen doen. De kerstmarkt Alexa Wintertraum is de ideale kerstmarkt als je met een kleinere groep bent. Deze kerstmarkt is een mix tussen de traditionele kerstmarkt en de kermis. De Gendarmenmarkt moet je pas echt gezien hebben. Deze markt is ongelofelijk mooi. Het is misschien wel de mooiste markt van Europa. Het is een traditionele kerstmarkt met een prachtige ligging, waar je kan genieten van optredens en muziek, de heerlijke gerechten en de fantastische sfeer. Qua verlichting en marktkraampjes is deze markt precies wat je zoekt.

Nog veel meer kerstmarkten

Duitsland heeft natuurlijk nog veel meer kerstmarkten. De kerstmarkten in Duitsland zijn eindeloos. Er is altijd wel een kerstmarkt in Duitsland waar jij van november t/m december kan genieten. Welke kerstmarkt je ook kiest, op de kerstmarkten in Duitsland is een gezellige tijd je gegarandeerd.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings