Dit wil je liever niet meemaken tijdens je vakantie

30 juni 2020
271

Vakantie is iets om vol verwachting naar uit te kijken, om van te genieten en om met veel plezier op terug te kijken. Althans, dat zou het moeten zijn. Maar er zijn situaties denkbaar waarin de vakantie niet vlekkeloos verloopt. Al heb je jezelf nog zo goed voorbereid, er kan altijd iets mis gaan. Soms kan een klein misverstand al grote gevolgen hebben. Een kleine bloemlezing van wat er zoals mis kan gaan…

  • Niet op tijd de juiste reisdocumenten in huis hebben, kan tot gevolg hebben dat je de reis helemaal niet kunt maken. Zorg ervoor dat je altijd exact weet welke papieren je nodig hebt en maak er meteen werk van om die te regelen. Het aanvragen van een visum kan bijvoorbeeld in sommige gevallen een tijdje duren. Je kunt er maar beter op tijd mee beginnen, zodat je goed voorbereid op pad kunt gaan.
  • Onderweg in het buitenland? Je kunt voor vervelende verrassingen komen te staan. Als je bijvoorbeeld het slachtoffer wordt van een diefstal of beroving, heb je niet alleen flink de schrik te pakken, ook ben je meestal belangrijke zaken kwijt. Een goede reisverzekering is in dat geval goud waard. Zorg er bovendien voor dat je altijd wat geld achter de hand hebt, door niet alles op dezelfde plaats te bewaren.
  • Ziek worden op vakantie is geen pretje. Ten eerste is je vakantieplezier bedorven en ten tweede moet je misschien naar een arts of ziekenhuis op een plek waar je de taal niet spreekt. Dat kan allerlei problemen met zich meebrengen. Controleer voordat je vertrekt ook goed welke voorwaarden er in de polis van jouw ziektekostenverzekering staan over reizen naar het buitenland en neem de contactgegevens mee.
  • Reis je met de auto? Zorg er dan voor dat die in uitstekende staat verkeert. Laat het voertuig vooraf checken door een expert, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Los daarvan moet je natuurlijk ook je auto verzekeren voor een roadtrip naar het buitenland omdat je in geval van een aanrijding altijd moet kunnen terugvallen op een goede financiële achtervang. Check ook of alternatief vervoer geregeld is!
  • Zorg ervoor dat je de regels kent die gelden in de landen die je bezoekt. Dat geldt niet alleen voor de verkeersregels, maar ook voor algemene omgangsvormen. In sommige landen staan hoge boetes op dingen die je misschien niet zou verwachten. Zo mag je in Dubai niet knuffelen in het openbaar en kun je in Venetië een boete verwachten als je broodkruimels aan de duiven voert. Handig om te weten!
  • Heb je een hotel of vakantiehuisje geboekt? Dan kan er tijdens je verblijf van alles mis gaan. Het kan zijn dat er veel geluidsoverlast is, je kunt te maken krijgen met ongedierte, enzovoort. In de meeste gevallen doe je er verstandig aan om dit direct me de contactpersoon ter plaatse te bespreken. Check ook altijd de voorwaarden van de reisorganisatie waar je hebt geboekt!
Lees ook:  Deze boomstammen krijgen een nieuw leven als prachtige vaas

Lees ook hier onze blog over het voorbereiden van een roadtrip!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down