Dit weekend zijn er vallende sterren te zien!

20 oktober 2017
146

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 oktober kunnen we een vallende sterren aanschouwen! De vallende sterren zijn afkomstig van de meteorenzwerm Orionden, afkomstig van de komeet Halley. 

Komeet Halley

Halley scheerde al in 1986 langs de aarde en ieder jaar in tweede helft van oktober zijn de vallende sterren te zien. Dat komt omdat de aarde in die periode door de staart van de komeet trekt en daardoor komen er stofdeeltjes in onze dampkring terecht. Zodra de stofdeeltjes verbranden veroorzaken zij een mooi spektakel.

Komeet Halley | Afbeelding via: Wikipedia

Komeet Halley | Afbeelding via: Wikipedia

Helder weer

Om de vallende sterren te kunnen zien moet de lucht helder zijn. Dat treft: er zijn brede opklaringen voorspeld over het westen van het land, waardoor we goed zicht hebben op de hemel. Het hoogtepunt van de meteorenzwerm vind rond 06:00 uur 's ochtends plaats. Er zijn dan maximaal 37 vallende sterren per uur te zien (dat is er gemiddeld één per anderhalve minuut!).

Volgens Weeronline hebben de mensen in Groningen, Overijssel, Drenthe, Gelderland en Limburg de meeste kans om dit fenomeen te kunnen aanschouwen. Dus woon of bevind je je dit weekend toevallig in één van deze provincies, zet de wekker maar vast - the early bird catches the worm!

halley 1

Vallende ster | Afbeelding via: Unsplash

Wat tevens een bijzondere ervaring is, is om eens te slapen onder de sterren. Wij maakten ter inspiratie een lijst van 10 bijzondere locaties om onder de sterrenhemel te slapen. Misschien leuk om dit weekend uit te proberen, maar dan vanuit je eigen tuin.

Lees ook:  Zo haal je het meeste geluk uit je vakantie

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings