Dit Duitse sprookjesslot is zonder twijfel een van de mooiste van Europa

1286 VIEWS
Dit Duitse sprookjesslot is zonder twijfel een van de mooiste van Europa

Er zijn weinig plekken op aarde sprookjesachtiger dan kasteel Neuschwanstein. Als een luchtspiegeling doemt dit romantische slot op voor de bergtoppen van het Duitse Hohenschwangau. De unieke ligging op een steile rots boven de Pöllatkloof en het uitzicht op de omringende omgeving maken dit kasteel tot een van de best bezochte van de wereld.

De sprookjeskoning

Sinds het overlijden van koning Ludwig II in 1886 is dit kasteel in de natuurrijke omgeving van Beieren geopend voor publiek. De excentrieke Ludwig had een obsessie voor de sprookjesachtige kastelen uit de middeleeuwen en heeft zich bij het bouwen van dit gigantische pronkstuk dan ook laten helpen door een toneelontwerper in plaats van een architect. Hij werd ook wel “de sprookjeskoning” genoemd, met deze woning die inderdaad rechtstreeks uit  je favoriete kinderboek geplukt lijkt.

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Inspiratie voor Disney

Er is een ander kasteel dat opvallend veel overeenkomsten heeft met Neuschwanstein: het paleis van Doornroosje in Disneyland. Voordat Walt met de constructie van zijn pretpark begon ging hij op zoek naar inspiratie in Europa met onder andere een bezoek aan Neuschwanstein op de planning. Het verhaal gaat dat dit romantische slot met zijn witte kalkstenen muren en diepblauwe torentjes de inspiratie is geweest voor het eindresultaat van het paleis van de schone slaapster, de gelijkenissen zijn inderdaad treffend! 

Lees ook:  Deze bijzondere winkels en ondernemers laten de andere kant van Parijs zien

Geniet van het adembenemende uitzicht over de bergen

Neuschwanstein kasteel uitgelicht 3

A post shared by Thomas (@gt_photography131088) on

A post shared by 선영_950207 (@sy_207_) on

Door de populariteit kan het druk zijn bij slot Neuschwanstein. Een tip kan zijn om je bezoek in de herfst te plannen wanneer de Alpen bedekt zijn met herfstkleuren, de temperaturen mild en de zomerdrukte opgelost. Koop je kaartjes van tevoren om eventuele wachtrijen te omzeilen.

Bewonder hier andere parels van het Duits historisch erfgoed met onder andere de barokke tuinkunst van het prachtige jachtslot Clemenswerth en de bloeiende kasteeltuinen van kasteel Ippenburg.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Rendieren spotten in stijl
Duurzamer wonen? Overweeg dan om zonnepanelen te installeren en andere maatregelen te nemen
Met 10 verdiepingen is dit de grootste boomhut ter wereld
Dit curieuze verlaten kasteel heeft een duizelingwekkend mooi interieur