Dit orkest speelt op groenten in plaats van instrumenten

20 juni 2017
817

Maak kennis met het Weens groente-orkest. Ja, je leest het goed: een orkest dat muziek maakt met groenten. De orkestleden bezoeken op de dag van een optreden de markt en halen daar verse wortels, preien, aubergines. Vervolgens hebben ze 2 á 3 uur nodig om alles te snijden en bewerken, zodat ze erop kunnen spelen. Van de groenteresten die overblijven maken ze een soep, die na het optreden aan het publiek wordt geserveerd.

Zo wordt een pompoen een trommel, een selderijstengel doet dienst als gitaar en maken ze van een kalebas een hoorn. Hier zie je een compleet overzicht van de instrumenten.

Verwacht geen concertos van Mozart als je naar een optreden van The Vegetable Orchestra gaat luisteren. Dit neemt echter niet weg dat het fascinerend is dat mensen dit met zoveel creativiteit verzinnen. Ook sympathiek dat alles na het optreden keurig wordt opgegeten!

In dit filmpje kan je zien hoe de muzikanten de groenten omtoveren tot instrument:

En dit is hoe het klinkt:

Lees ook:  Het troostende effect van begrafenis liedjes

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down