Dit kan de rode jaspis voor jou doen

28 februari 2022
762
rode jaspis

In de tijd van nu is ons immuunsysteem vaak onderwerp van gesprek. Dit komt vooral door de ontwikkelingen rondom Covid-19. Sommige mensen zijn er bang voor dat vaccinaties ons immuunsysteem aantast, terwijl anderen juist van mening zijn dat vaccinaties ons immuunsysteem versterkt. Wat je er ook van vind, de rode jaspis heeft altijd positieve werking op je immuunsysteem. Buiten deze positieve werking, heeft de rode jaspis nog veel meer positieve effecten voor jou. Wat de rode Jaspis precies voor jou kan doen, zullen we in dit artikel bespreken.

Waarvoor staat de rode jaspis

In de tijd van de Egyptenaren werd de rode jaspis gezien als de moeder van de edelstenen. De edelsteen werd gebruikt om te beschermen tegen ziektes, heksen en demonen. De rode jaspis werd gesneden en geslepen in allerlei vormen om er extra betekenis aan te geven. Voorbeelden hiervan zijn scarabeeën en slangenkoppen. De scarabeeën werden meegegeven aan de doden, omdat de scarabeeën moesten beschermen tegen onrust in het dodenrijk. De slangenkoppen moesten je beschermen tegen een slangenbeet.

In de middeleeuwen was de betekenis van de rode jaspis net iets anders. Hier was het namelijk een echte mannensteen. De rode kleur symboliseerde Mars, de Romeinse oorlogsgod. De edelsteen zou ervoor moeten zorgen dat men scherp was van gedachte en snel in actie kon komen.

Verder helpt de rode jaspis bij het energielichaam. De edelsteen focust vooral op de onderste drie chakra’s. De meeste focus ligt op het basischakra en daarna vooral op het heiligbeen en het zonnevlecht. Deze drie chakra’s zijn vooral verbonden met de aarde. Het basischakra, ook wel wortelchakra genoemd, geeft een gevoel van basisveiligheid en vertrouwen in jezelf en het leven. De rode kleur van de edelsteen versterkt deze werking van het chakra.

Lees ook:  Wat is de spirituele betekenis van de kleur groen?
rode jaspis

De werking van de rode jaspis

De rode jaspis heeft veel positieve werkingen. Zo zorgt de rode edelsteen ervoor dat jij geestelijk een stuk sterker wordt. Dit uit zich onder andere in het beter opkomen voor jezelf. Verder is hij aardend en beschermend en helpt hij bij het omzetten van ideeën in actie en snel denken. Een rijkere fantasie en het absorberen van negatieve energie zijn ook voorbeelden van geestelijke bevorderingen van de steen.

Ook heeft de rode jaspis fysieke voordelen. Zo helpt de steen bij bloedsomloop, spijsvertering, stofwisseling, darmen, lever en geslachtsorganen. Indirecte fysieke voordelen zijn het vergroten van liefde zodat jij eerder bereid bent om iets voor een ander te doen, het maakt je oprecht, eerlijk, hulpvaardig en vermindert angst voor conflicten.

Wanneer jij last hebt van geestelijke of lichamelijk klachten, dan kan de rode jaspis hier ook bij helpen. Klachten waaraan je kunt denken zijn verkoudheid, maagzuur, hoesten, slaapproblemen, maag en darm klachten, spierpijn, concentratieproblemen en verstopping.

De steen kan langere tijd op het lichaam gedragen worden, aangezien het een langzamer werkende steen is. De rode jaspis kan daardoor ook langer mee voordat hij opgeladen en gereinigd moet worden.

Opladen en reinigen

Edelstenen zullen niet altijd de werking blijven houden die zij horen te hebben. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig je edelstenen oplaadt en reinigt. Wanneer moet je een edelsteen opladen en reinigen? Ten eerste is het verstandig om de steen te reinigen en op te laden, nadat je de steen in bezit hebt gekregen. Andere momenten wanneer dit moet gebeuren, is wanneer de steen dof lijkt of wanneer er barstjes zichtbaar worden.

Lees ook:  De werking van de onyx

Hoe reinig je een edelsteen? Er zijn vele manieren om edelstenen te reinigen. Zo kun je hem een nacht begraven onder de aarde, naast andere edelstenen leggen met een reinigende functie, onder stromend water houden of schoon roken. De meest veilige manieren zijn de steen naast andere edelstenen leggen of door hem schoon te roken. Stenen die een reinigende functie hebben zijn amethist, hematiet of seleniet. Schoon roken kan je doen door middel van wierook of salie. Het is wel belangrijk dat je je in leest over welke reinigingsmanier het beste bij jouw edelsteen past.

Een edelsteen opladen kan door middel van amethist, seleniet, bergkristal of zon- en maanlicht. Voor sommige stenen is het beter om maanlicht te gebruiken in plaats van zonlicht, aangezien niet elke edelsteen tegen zonlicht kan. Zonlicht kan ervoor zorgen dat de steen gaat verkleuren.

Waar wordt de rode jaspis gevonden?

De rode jaspis wordt voornamelijk gevonden bij rivierbedden en in vulkanische stenen. Landen waarin de steen voornamelijk wordt gevonden zijn Australië, Brazilië, India, Mexico, Rusland, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Het land waar de rode jaspis het meest wordt gevonden is de VS. De edelsteen bevindt zich in vele staten van het land. Waar de steen ook gevonden kan worden, is op het strand van België. Echter komt dit niet zo vaak voor als de andere landen.

Wil jij ook lezen over de werking van andere stenen? Lees dan ook over de werking van de onyx of lees over de steen der liefde: de rozekwarts.

Lees ook:  Tarotkaarten leggen: zo doe je dat

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben dol op de natuur. Van dieren tot edelstenen, planten tot geneeskunde. Ook ben ik geïnteresseerd in mythologie en culturen van over de hele wereld. Ik schrijf graag over al mijn bevindingen en deel mijn kennis op deze prachtige website; Paradijsvogelsmagazine.nl. Ben jij net zo nieuwsgierig naar hoe magisch onze planeet is? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Recente berichten

Populariteit plantaardige levensstijl: waar komt het vandaan?

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down