Dit Japanse hotel wordt al 46 generaties door dezelfde familie gerund

21 maart 2020
218

In Awazu in Japan staat het op één na oudste hotel ter wereld: Houshi Ryokan. Al 46 generaties lang - meer dan 1300 jaar - wordt dit hotel door dezelfde familie gerund. Hoewel door de jaren heen het grootste gedeelte van het gebouw vaak werd verwoest door natuurrampen en opnieuw werd opgebouwd door de familie, zijn de tuin en sommige delen van het hotel al meer dan 400 jaar oud.

[quote text_size="medium"]

Nu staat de familie voor een uitdaging, want volgens de officiële regels van de ryokan mag alleen de oudste zoon de opvolger zijn

[/quote]

Bijzonder hoe één familie is toegewijd aan het voortbestaan van het hotel en daarmee de plek van hun voorvaderen. In onderstaand filmpje vertellen ze over hun plek in de geschiedenis. De vader die als directe afstammeling in de bloedlijn met weemoed terugkijkt op het verleden waar ze 'elke dag feesten hadden waar veel geisha's op af kwamen', de moeder die zich naast de mater familias ook de 'moeder en ziel van het guesthouse is'.

Hun dochter, die gemengde gevoelens heeft over haar stamboom. En haar broer, de beoogde opvolger, die opeens overleed. Nu staat de familie voor een uitdaging, want volgens de officiële regels van de ryokan mag alleen de oudste zoon de opvolger zijn.

Een interessant en openhartig portret van een familie wier leven - soms tegen wil en dank, maar wel met een bijzonder resultaat - in dienst staat van dit hotel.

Via: Vimeo

Foto: Japanican.org

Lees ook:  Man zaait duizenden bloemen voor zijn blinde vrouw

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings