Dit Japanse hotel wordt al 46 generaties door dezelfde familie gerund

1937 VIEWS
Dit Japanse hotel wordt al 46 generaties door dezelfde familie gerund

In Awazu in Japan staat het op één na oudste hotel ter wereld: Houshi Ryokan. Al 46 generaties lang – meer dan 1300 jaar – wordt dit hotel door dezelfde familie gerund. Hoewel door de jaren heen het grootste gedeelte van het gebouw vaak werd verwoest door natuurrampen en opnieuw werd opgebouwd door de familie, zijn de tuin en sommige delen van het hotel al meer dan 400 jaar oud.

Nu staat de familie voor een uitdaging, want volgens de officiële regels van de ryokan mag alleen de oudste zoon de opvolger zijn

Bijzonder hoe één familie is toegewijd aan het voortbestaan van het hotel en daarmee de plek van hun voorvaderen. In onderstaand filmpje vertellen ze over hun plek in de geschiedenis. De vader die als directe afstammeling in de bloedlijn met weemoed terugkijkt op het verleden waar ze ‘elke dag feesten hadden waar veel geisha’s op af kwamen’, de moeder die zich naast de mater familias ook de ‘moeder en ziel van het guesthouse is’.

Hun dochter, die gemengde gevoelens heeft over haar stamboom. En haar broer, de beoogde opvolger, die opeens overleed. Nu staat de familie voor een uitdaging, want volgens de officiële regels van de ryokan mag alleen de oudste zoon de opvolger zijn.

Lees ook:  Hofmakerij en ontroerende liefdesverhalen in contactadvertenties uit de 19e eeuw

Een interessant en openhartig portret van een familie wier leven – soms tegen wil en dank, maar wel met een bijzonder resultaat – in dienst staat van dit hotel.

Via: Vimeo

Foto: Japanican.org

MEER INSPIRATIE

Generaties wisselen van kleding
Ode aan alle moeders
Prachtig initiatief tegen eenzaamheid: studenten gaan op kamers in een verzorgingshuis
Dit Scandinavische ecodorp ligt op nog geen half uur van Amsterdam